Najpopularnije aplikacije na smartfonima: Koje vi koristite?

Najnovije istraživanje Comscorea pokazalo je koje aplikacije se najčešće mogu videti na personalizovanim početnim ekranima mobilnih uređaja svakog korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

12:20

Najpopularnije aplikacije na smartfonima: Koje vi koristite?
Foto: Gettyimages

Deseto mesto (23 odsto ispitanika) zauzeo je App Store, aplikacija koja korisnicima iOS operativnih sistema omogućava preuzimanje Appleovih aplikacija.

Devetu poziciju zauzeo je Instagram, sa 24 odsto ispitanika koji ga preferiraju. Ova aplikacija za objavu fotografija omiljena je među mlađim korisnicima.

Google Play Store, aplikacija koja korisnicima Android operativnih sistema omogućava preuzimanje Googleovih aplikacija, našla se na ekranima 26 odsto ispitanika, čime je zauzela osmo mesto. To je ujedno pokazatelj da su Android pametni telefoni popularniji od Appleovih.

Sedmo mesto pripalo je Google Searchu, aplikaciji koja je fabrički psotavljena na sve Android uređaje, dok je kod Applea treba preuzeti posebno. Pomaže u pretraživanju interneta, ali i samog telefona.

Čak trećina korisnika pri ruci uvek ima YouTube, što je tu aplikaciju za pregledanje video sadržaja smestilo na 6. mesto po popularnosti.

Na mestu broj pet našao se Facebook Messenger, Facebookova aplikacija za razmenu poruka s prijateljima. Iako se Facebook našao na udaru kritika svojih korisnika kada je odlučio da Messenger pretvori u zasebnu aplikaciju, čini se da su korisnici to ipak brzo prihvatili.

Iznenađujuće, na 4. mestu našao se Amazon. Doduše, možda i ne toliko iznenađujuće, ako se uzme u obzir da brojni Amerikanci kupuju putem pametnih telefona. Takođe je moguće da vreme na putu do posla skraćuju pregledajući Amazonovu ponudu i planirajući sledeću kupovinu.

Treću poziciju osvojio je Google Maps, omiljena aplikacija za snalaženje u nepoznatom prostoru. Korisnici širom sveta vole da je koriste za navigaciju.

Druga najpopularnija aplikacija na home screenu korisnika je Gmail. Čak 41 odsto korisnika je ima uvek pri ruci i (pretpostavljamo) aktivno je koristi.

Ipak, neprikosnoveni kralj aplikacija na home screenu je Facebook. Ovu aplikaciju ima čak 46 odsto korisnika, a nalazi na home screenu skoro svake druge osobe u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: