YouTube TV servis će se naplaćivati

Google istražuje način kako da naplati novi video servis u vidu internet televizije putem YouTube kanala.

Izvor: Bozza Bench

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

16:36

Default images

Upravo zbog toga u toku su pregovori sa komercijalnim TV studijima i mrežama, pri čemu su obe strane prilično optimistične po pitanju kada će ovaj vid usluge biti dostupan korisnicima.

Dogovor predviđa emitovanje premijernih TV sadržaja bez reklama po ceni od 1.99$ za emisiju. Pri tome, sadržaj nećete moći preuzeti klasičnim „downloadom“, već će biti samo omogućeno gledanje putem interneta. To je ujedno i najveći problem, jer će korisnici svakako poželeti opciju više za pomenutu sumu od jednokratnog pregleda sadržaja.

Detalji su i tajni, a YouTube i Google prilično vešto skrivaju mogućnost premijernog prikaza TV emisija, a jedna od opcija koje se takođe razmatra je mogućnost mesečne pretplate.

Ulaskom Googlea u sferu internet televizije čini ovaj deo tržišta sve zanimljivijim, iako većina korisnika nije puno zainteresovana za plaćanje ovakve usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: