Dražić treći, Kovačević peti

Srpski velemajstori Siniša Dražić i Aleksandar Kovačević osvojili su treće, odnosno peto mesto na međunarodnom šahovskom turniru "Pula Open 2010".

Izvor: LB

Subota, 26.06.2010.

23:06

Default images

Dražić je osvojio 7,5 poena iz devet partija, koliko su imali i hrvatski velemajstori Robert Zelčić i Ognjen Jovanić, ali i bolje dodatne kriterijume.

Sa druge strane, Kovačević je imao sedam poena i našao se u grupi od osam takmičara među kojima su i velemajstor Borki Predojević iz BiH i Ognjen Cvitan iz Hrvatske, koji je 1981. bio jugoslovenski i svetski omladinski prvak.

Dražić je zabeležio sedam pobeda, remi i poraz, a Kovačević, šest pobeda, dva remija i poraz. U poslednjem, 9. kolu, Dražić je pobedio Ivana Šarića, dok je Kovačević savladao Ozrena Bitija, takođe iz Hrvatske. Oba srpska velemajstora vodila su crne figure.

Siniša Dražić je novi selektor reprezentacije Srbije, a Aleksandar Kovačević je član srpskog državnog tima, koji će igrati ove godine na Šahovskoj olimpijadi u Rusiji.

Na međunarodnom turniru "Pula Open 2010" učestvovalo je 150 šahista, a igralo se devet kola po švajcarskom sistemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: