Sreda, 24.12.2008.

12:18

Partizan šampion za zelenim stolom

Rvački klub Partizan proglašen je za šampiona Srbije, odlukom Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Default images

Na taj način rešen je spor nastao na plej-ofu prvenstva Srbije, kada su takmičari tri od četiri timova učesnika bili pozitivni na doping testu. Pobednik plej-ofa bio je Spartak, ali je Upravni odbor saveza zbog doping skandala odlučio da poništi rezultate finalnog takmičenja. Subotičanima je oduzeta titula, a za šampiona je proglašen Partizan, tim koji je bio najuspešniji u ligaškom delu takmičenja.

Podsetimo, nakon takmičenja u plej-ofu, održanog prošlog meseca, utvrđeno je da su Danilo Bosnić (Spartak), Miloš Kesić (Partizan) i Perica Dimitrijević (Radnički Kragujevac) bili pozitivni na doping kontroli i da je u uzorku njihovog urina ustanovljeno prisustvo zabranjenih supstanci. Bosnić je bio pozitivan na metabolite kokaina i marihuane, Kesić na marihuanu, dok je kod Dimitrijevića na kontroli van takmičenja utvrđeno prisustvo klenbuterola i furosemida.

U odbranu Partizana izneta je činjenica da Miloš Kesić, jedan od pozitivnih na doping testu, nije bio aktivan učesnik plej-ofa.

Jedini tim koji je bio ‘čist’, branilac titule Proleter, poražen je u finalu od Spartaka, sa 5:2.

Iz Rvačkog saveza je saopšteno da nije bilo vremena da se na drugačiji način reši pitanje pobednika, odnosno da zbog praznika i priprema reprezentacije nije bilo vremena da se ponovo održi plej-of, a za takmičare pozitivne na doping testu najavljene su kazne.

Odlukom Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije poništena je nedavno doneta odluka Liga odbora da rezultati plej-ofa ostanu na snazi i da Spartak zadrži šampionsku titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: