Del Pjero osnovao trkački tim

Legendarni fudbaler Alesandro Del Pjero udružio je snage sa američkim glumcem Patrikom Dempsijem i osnovao trkački tim koji će učestvovati na “24 časa Le Mana”.

Izvor: JT

Subota, 26.01.2013.

21:12

Default images

Italijan je pre nekoliko dana postao partner zvezde serije “Uvod u anatomiju” i taj tim će od sada biti poznat pod imenom Dempsi/Del Pjero rejsing.

Tim, čije sedište će biti u Atlanti, već je poslao prijavu za legendarnu trku, a takođe će imati dve posade tokom cele sezone u američkoj Le Man seriji.

Del Pjero, koji trenutno igra za Sidnej, i Dempsi su povezani preko vozača Majkla Avenatija, koji će braniti boje tima ove sezone.

Još od malena gajim veliku strast prema auto-moto sportu. Presrećan sam zbog prilike da sarađujem sa Patrikom. Očekujemo da ćemo se takmičiti na najvišem nivou i naš cilj su titule”, rekao je Del Pjero.

Pored Avenatija, za tim će na trci “24 časa Le Mana” voziti i Dempsi i Džo Foster, koji je takođe jedan od parneta u timu. Za sada nije poznato koji će automobil oni voziti.

Dempsi je već učestvovao na legendarnoj trci, 2009. godine, kada se vozeći Ferari takmičio u klasi GTE.

Zanimljivo je da bi u Le Manu mogao da bude viđen pravi fudbalski okrša, pošto planove za učešće na toj trci ima i bivši francuski golman Fabijen Bartez. Bartez se već takmiči u francuskom GT šampionatu, a u Le Manu bi mogao da se revanšira Del Pjeru za poraz u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: