'Večiti', Voša, Rad i OFK prošli

Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Rada plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, a OFK je sa 5:0 pobedio kraljevačku Slogu..

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2012.

15:56

Default images

U ranije odigranim mečevima Hajduk je kao gost pobedio debitanta Kovačevac 4:2, dok je Novi Sad minimalno pobedio Radnički 1923.

Pet superligaša je ispalo, s tim što su mečevi na Čairu i Karađorđu bili jedini u kojima su se međusobno sastale ekipe iz najvišeg ranga. Uz Kragujevčane od rivala iz nižeg ranga ispali su Sloboda i BSK.

Inđija je minimalno u gostima pobedila Slobodu, dok je u malom gradskom derbiju Čukarički istim rezultatom izbacio BSK Borču.
Beta/AP
Četiri meča odlučena su sa bele tačke - Smederevo je pobedilo Napredak, a promašaj Kolubare u drugoj seriji bio je dovoljan Borcu u jednom od dva nižerazredna okršaja. Pazarci su takođe sa bele tačke slavili u Lučanima. Najveća drama viđena je u Zemunu, gde su Teleoptik i Javor bili uspešni 15 puta u nizu, a domaći su promašili u osmoj seriji i ispali iz kupa.

OFK je bio najubedljiviji - posle lošeg starta u ligi, u kojoj nemaju pobedu i imaju samo četiri data gola, Sloga je platila ceh prvimivši pet golova u jednom meču.

Poslednji meč igra se u 18 časova između Partizana i Proletera iz Slane Bare.

Kovačevac – Hajduk 2:4 (0:3)
OFK Beograd – Sloga 5:0
Sloboda – Inđija 0:1
Borac – Kolubara 0:0 (penali 5:4)
Mladenovac – Spartak 0:1
Teleoptik – Javor 0:0 (penali 7:8)
Mladost – Novi Pazar 2:2 (penali 2:4)
Radnički Niš – Crvena zvezda 1:2
Vojvodina –
Donji Srem 1:0
Novi Sad –
Radnički 1923 1:0
Timok – Rad 0:2
Bežanija – Jagodina 0:2
Dunav – Metalac 1:4
Čukarički – BSK Borča 1:0
Smederevo
– Napredak 0:0 (penali 4:2)
Partizan – Proleter Novi Sad 4:0
Mitrović 3, 38, Brašanac 6, Aškovski 27

Zvezda do pobede u samom finišu

Beta/AP
U fantastičnoj atmosferi na rasprodatom rekonstruisanom Čairu (13.000 gledalaca) Zvezda je dobila meč vrlo teško, slično kao i u prvenstvenom duelu dve ekipe.

Zvezda je u većem delu prvog poluvremena bila opasniji tim, ali je uglavnom pretila udarcima sa distance.

Gol je osam minuta pred odmor postigao Luka Milunović, koji je dobio loptu od Aleksandra Pantića i rutinski rešio situaciju 1 na 1.
Beta/AP
Samo dva minuta posle vodećeg gola Zvezda je imala stoprocentnu šansu, ali je Miloš Perić izvanredno odbranio udarac Filipa Kasalice.

Na početku drugog poluvremena Radnički je krenuo otvorenije, a u 53. minutu videli smo najlepši detalj meč - udarac Aleksandra Jovanovića sa 18 metara i paradu Aleksandra Kirovskog.

Utakmica se otvorila, pa je Lazović imao veliku šansu, ali je Ranđelović izbacio loptu iz korner. Iz tog kornera domaća ekipa imala je dobru kontru, ali je Vukomanović izgubio vreme, pa ga je sustigla odbrana.

Usledile su nove šanse za domaće, a u 63. minutu je Jovanović, dvostruki strelac nedavno na Marakani, pokušao atraktivnim makazicama, lopta je prohujala pored stative. Nekoliko minuta kasnije psoel jednog duela na ivici šesnaesterca domaći su tražili penal.
Beta/AP
Kirovski, koji je dobio pruiliku umesto standardnog Bajkovića, sigurno je bio najbolji Zvezdin igrač na ovom meču. Međutim, u 77. minutu on je bio nemoćan da pokrije seriju grešaka defanzivaca, koji su posle kornera zaboravili na Ranđelovića,koji je sa zadnje stative ubacio loptu u mrežu.

Zvezda je tada krenula ofanzivnije, Lazović je ponovo upropastio jednu akciju, ali je u 89. minutu posle Milijaševog kornera navbolji u skoku bio Milan Jovanović i Zvezda je ponovo povela.

Posle dramatične pobede u ligi Zvezda je tako i drugi meč sa Nišlijama ove sezone dobila u samom finišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: