LE: Bordo gazi, Džondžo car Berna

Bordo, Napoli i Atletiko silovito su otvorili takmičenje u Ligi Evrope, a Liverpul je u dramatičnom meču pobedio Jang Bojs u Bernu 5:3.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

18:57

Default images

Protivnik Zvezde u plej ofu deklasirao je Briž, na čijem golu je bio Bojan Jorgačević, rezultatom 4:0, Napoli je istim rezultatom savladao AIK, a Atletiko slavio u Tel Avivu 3:0.

U derbiju prvog termina Marsej se vratio posle 0:2 u Istanbulu. Preostalih 12 utakmica igra se od 21.05, kada i Partizan dočekuje Neftči u okviru grupe H.

Prvi gol u novoj sezoni dao je Juhani Ojala, Finac u timu Jang Bojsa, i to u svoju mrežu, za vođstvo Liverpula.

U grupi A Liverpul je prvi stekao prednost u Bernu bizarnim autogolom Ojale, kojeg je u lice napucao saigrač Kristijan Špiher, iako nije bilo protivničkih igrača u blizini. Nucolo je izjednačio, ali je prvim takmičarskim golom za prvi tim 19-godišnji Andre Visdom vratio prednost engleskoj ekipi.

U nastavku domaćin je brzo stigao do preokreta, a vođstvo im je doneo Ojala, iskupivši se za autogol. Međutim, tada su na scenu stupili mladići, Sebastaijan Kouts je dao treći gol, a zatim je Džondžo Šelvi, koji je ušao u igru sredinom drugog dela, sa dva pogotka rešio pitanje pobednika.

U drugom meču grupe Udineze nije izveo najjači sastav i to se osvetilo u finišu poluvremena, kada je Lacin Traore postigao već sedmi gol u sezoni (četvrti u Evropi).U nastavku je ušao Dušan Baste, a Antonio Di Natale je u poslednjim trenucima meča izjednačio.
Beta/AP
U grupi B na poluvremenu je viđena šokantna prednost Akademike u Plzenju, golom Eduarda, Brazilca koji je na pozajmici iz Sportinga. U nastavku je češki tim pravo iz svlačionice izjednačio, brzo preokrenuo i stigao do pobede od 3:1.

Branilac trofeja Atletiko ne koristi Radamela Falkaa u Tel Avivu, što ih nije sprečilo da za tri minuta u finišu poluvremena daju dva gola. Dijego Kosta je najpre asistirao Kristijanu Rodrigesu, a zatim i sâm pogodio na dodavanje Adrijana Lopesa. U nastavku je pobedu potvrdio Garsija. Atletiko je dobio 14. vezani evropski meč, a treći put u nizu dao je tri i više golova.

U Nikoziji, u meču grupe C, bilo je najmanje uzbuđenja, AEL i Gladbah igrali su do 98. minuta, ali nije bilo golova, ni mnogo prilika.

U Istanbulu Fener je vodio 2:0, ali je u nadoknadi ispustio pobedu. Hasan Ali Kilririm i Džaner Erkin duplim pasom izbacili su odbranu Marseja, pre nego što je ovaj drugi poslao loptu kroz noge Mandande. U nastavku je legendarni Brazilac Aleks duplirao prednost, ali je valbuena smanjio, a u 93. minutu Andre Aju koristi lošu intervenciju odbrane posle prekida i donosi izjednačenje.
Beta/AP
Njukasl je u grupi D gostovao Maritimu u vrlo napetom meču, u kojem su Svrake u prvom delu za dva minuta pogodile dve stative, a na poluvremenu se Alan Pardju zakačio sa domaćinima. U nastavku su stative tresli i domaći i gosti, a maritimu nije priznat gol iako je utisak da je lopta prešla liniju.

U drugom meču grupe Bordo je na Šaban Delmasu pregazio Klub Briž. Posle pola sata bilo je 2:0, posle loše igre odbrane, koja je najpre dozvolila Saneu da dva puta šutira za prvi gol, da bi zatim dopustila da Šeik Dijabate obiđe i Jorgačevića i omoući Gufranu lagano ubacivanje u mrežu. U nastavku su Žirondinci duplirali prednost - najpre je Engels posle dva minuta na terenu smestio loptu u mrežu svog golmana, da bi trijumf potvrdio Maranž.

U Štutgartu (grupa E) Švabe su povele već u petom minutu posle centaršuta sa leve strane Hajnala za Ibiševića (četvrti put u šest mečeva daje gol za 1:0), ali su u sledećem napadu izjednačili Rumuni. U nastavku meča Štutgart je napadao, propuštao šanse, a onda je Steaua sa bele tačke povela 10 minuta pred kraj. Odmah zatim Nidermajer je izjednačio, a do kraja su Nemci propustili tri stoprocentne prilike za novi preokret.

U skandinavskom derbiju Kopenhagen je poveo golom Klaudemira de Souze, ali je radost ekipi Olea Gunara Solšera u nadoknadi vremena doneo Pape Pate Dijuf, Senegalac koji se posle ne baš sjajne sezone vratio na pozajmicu upravo iz Kopenhagena. Ipak, pobedu za dansku ekipu potvrdio je novi heroj te zemlje, 19-godišnji Anders Kornelijus.
Beta/AP (Istanbul)
U grupi F Eduardo Vargas je dao gol za Napoli na vreme, iako Napolitanci kao ni Udineze ne igraju sa najjačim timom. U nastavku je Peruanac kompletirao het-trik, a Šveđane je dokrajčio Bljerim Džemailji u 90. minutu.

PSV je lako pao u Dnjepropetrovsku, posle gola Mateusa i autogola Atibe Hačinsona u drugom poluvremenu.

Grupa A
Udineze – Anži 1:1
Di Natale 91 - Traore 45
Jang Bojs – Liverpul 3:5
Nucolo 39, Ojala 53, Sarate 63 - Ojala 4ag, Visdom 41, Kouts 67, Šelvi 74, 88

Grupa B
Viktorija Plzenj – Akademika 3:1
Horvat 47, Duris 58, Rajtoral 80 - Eduardo 19
Hapoel TA – Altetiko Madrid 0:3
Rodriges 37, Kosta 40, Garsija 63

Grupa C
AEL Limasol – Borusija Menhengladbah 0:0
Fenerbahče – Marsej 2:2
Erkin Džaner 30, Aleks 57 - Valbuena 83, A. Aju

Grupa D
Bordo – Klub Briž 4:0
Sane 13, Gufran 27, Engels 46ag, Maranž 67
Maritimo – Njukasl 0:0

Grupa E
Kopenhagen – Molde 2:1
Klaudemir 20, Kornelijus 74 - Dijuf 46
VfB Štutgart – Steaua 2:2
Ibišević 5, Nidermajer 85 - Kipčiju 6, Rusesku 82p

Grupa F
Dnjipro – PSV Ajndhoven 2:0
Mateus 50, Hačinson 58ag
Napoli – AIK Stokholm 4:0
Vargas 6, 46, 69, Džemailji 90

Na sličan način pratićemo i mečeve od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: