Nejmar srušio Argentinu u 94'

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je selekciju Argentine sa 2:1 (1:1) u prvoj utakmici Superklasika Južne Amerike.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

11:20

Default images

Pobedonosni gol za Brazilce postigao je Nejmar sa penala u poslednjem minutu sudijske nadoknade nakon što je Leandro Desabato igrao rukom u svom šesnaestercu.

Prethodno, Argentina je povela u 20. minutu pogotkom Huana Manuela Martineza, a pet minuta kasnije izjednačio je Paulinjo, iz sporne situacije pošto je bio u ofsajdu.

Bila je to prva od dve utakmice dva večita južnoameričkih rivala u kojima selektori Mano Menezes i Alehandro Sabelja ne mogu da računaju na igrače iz evropskih klubova, pa koriste priliku da provere "domaće snage".



Interesantno je da je za Argentinu debitovao nekadašnji napadač Crvene zvezde Ernan Barkos.

Navijači u Goganiju su tokom celog meča skandirali protiv selektora Menezesa i tražili povratak Luisa Felipea Skolarija, koji je Brazilcima doneo poslednju titulu svetskog šampiona 2002. godine u Japanu.

Sledeća utakmica na programu je 3. oktobra u argentinskoj Resistenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: