RG: Lako za Anu i JJ, Bojani teško

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović trebalo bi da imaju lak posao na startu Rolan Garosa, dok će Bojani Jovanovski biti veoma teško.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

11:54

Default images

Ivanovićeva, trenutno najbolja naša teniserka, tek treba da dobije protivnicu u prvom kolu, pošto je na startu očekuje duel sa jednom od kvalifikantkinja.

Jankovićevu u prvoj rundi očekuje duel sa Austrijankom Patrisijom Majr-Ahlajtner, dok najteži posao očekuje Bojanu, kojoj je protivnica treća teniserka sveta Agnješka Radvanjska.

Ana možda ima najlakši posao na startu drugog Gren slema sezone, dok je u drugom kolu čeka susret sa boljom iz duela domaće teniserke Stefani Dubua i Šahar Per iz Izraela. Potencijalna protivnica u trećem kolu mogla bi da joj bude Sara Erani iz Italije, da bi potom mogao da je čeka duel sa Radvanskom ili Amerikankom Venus Vilijams, koja čeka Bojanu, u slučaju da napravi veliko iznenađenje i eliminiše Poljakinju.

Jankovićeva bi trebalo da ima lak posao u prvom kolu, ali s obzirom na rezultate u poslednjih nekoliko nedelja, to nije toliko sigurno. Ako pobedi Austrijankum, Jelena će igrati protiv pobednice duela između Ksenije Pervak iz Rusije i Amerikanke Varvare Lepčenko. Jankovićeva bi potom mogla da se susretne sa bivšom pobednicom Rolan Garosa Frančeskom Skjavone, dok su joj potom potencijalne protivnice Čehinja Petra Kvitova i Na Li iz Kine.

Na Li odbranu titule počinje protiv Rumunke Sorane Kirstee i nalazi se u suprotnoj strani žreba od najbolje teniserke sveta Viktorije Azarenke, koja u prvom kolu igra protiv Alberte Brijanti iz Italije. Azarenka U istoj polovini kao Beloruskinja nalazi se Radvanska, pa samim tim i Ana i Bojana, dok je na drugoj Marija Šarapova, koja na startu igra protiv Aleksandre Kadantu iz Rumunije.

Takmičenje na Rolan Garosu počinje u nedelju i traje do 10. juna, a moći ćete da ga pratite direktno na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: