Džons ne igra osam nedelja

Prvotimac Šalkea Džermejn Džons kažnjen je sa osam nedelja neigranja nakon što je proglašen krivim za namerno povređivanje protivničkog igrača.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2012.

20:45

Default images

Američki reprezentativac propustiće šest utakmica nemačke Bundes lige i dva meča Lige Evrope. Klub iz Gelzenkirhena mogao je da uloži žalbu na ovu drastičnu suspenziju igrača sredine terena, ali je večeras odlučio da prihvati kaznu.

Disciplinska komisija nemačke fudbalske federacije utvrdila je da je Džons namerno nagazio Marka Rojsa tokom prvenstvene utakmice Šalke - Borusija Menhengladbah prošlog meseca. Rojsu je tom prilikom slomljen mali prst na levom stopalu i kasnije je morao da igra sa specijalno dizajniranom kopačkom.

Taj incident nije primetio sudija utakmice, a Džons je kažnjen na osnovu video snimka. Američki fudbaler kasnije se izvinio zbog nesportskog starta nad Rojsom, koji važi za jednog od najtalentovanijih nemačkih fudbalera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: