Kasiljasu avenija u Madridu

Golman madridskog Reala Iker Kasiljas uskoro bi trebalo da dobije svoju aveniju u glavnom gradu Španije, tačnije u predgrađu Mostoles.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2011.

12:44

Default images

Takav preglog Gradskoj skupštini Madrida podneo je prvi čovek predgrađa Esteban Paro, koji je tražio da se ulica De los Deportes preimenuje u Aveniju Ikera Kasiljasa.

Paro je kao argumente za takav predlog istakao Kasiljasove ljudske vrednosti, da se radi o najboljem fudbaleru na svetu, kao i čoveku koji ima najviše nastupa za reprezentaciju.

Za decu u Španiji, posebno u Mostolesu, Kasiljas je oličenje napornog rada, borbenog duha, koji se nikada ne predaje i uvek žrtvujuje, humanosti, ljudskosti i još mnogih drugih stvari. Kasiljas je pokazao da se profesionalizmnom mogu ostvariti velike stvari, a da se ne zaborave svoji koreni“, rekao je Paro.

Kasiljas je sa Realom osvojio četiri titule u Primeri, dva Kupa Kralja i dva puta trijumfovao u Ligi šampioni, dok je sa Španijom aktuelni evropski i svetski šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: