Ante Šapina se brani sa slobode

Hrvatski državljanin Ante Šapina pušten je iz pritvora u Bohumu pošto je sudu platio kauciju od 50.000 dolara i moći će da se brani sa slobode.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2011.

18:49

Default images

Prvoosumnjičeni u slučaju koji se često opisuje kao najveći evropski skandal sa nameštanjem utakmica u fudbalu pušten je na slobodu posle 17 meseci provedenih u pritvoru.

Šapina je 2005. godine osuđen da je osmislio lanac nameštanja utakmica i osuđen je na 35 meseci zatvora.

On je tada ranije pušten, ali je sudu kasnije rekao da je nastavio da se kladi nedugo po završetku Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006.

Sud je u četvrtak, posle istrage vođene istovremeno, osudio trojicu članova njegove organizacije na zatvorske kazne u trajanju do tri godine i 11 meseci.

Šapina je takođe priznao da je podmićivao sudije i igrače. On je jedan od šestorice osoba optuženih da su namestili 47 fudbalskih utakmica, čak do nivoa Lige šampiona i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Taj 35-godišnjak na sudu je govorio da među optuženima nije bilo jasnog vođstva. Posle izlaska iz zatvora nije davao izjave, po savetu svog advokata. Suđenje Šapini i još petorici optuženih nastaviće se petog maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: