CZ preokretom do polufinala (video)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su pobedili Radnički Basket sa 81:69.

Izvor: SO

Sreda, 09.02.2011.

19:49

Default images

’Crveno-beli’ su imali i devet poena zaostatka, ali su meč prelomili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 14 poena razlike i do kraja zabeležili ubedljiv trijumf.

Najbolji je bio Rikardo Marš sa 19 poena, Uroš Nikolić imao je 18 poena i 10 skokova, a Sava Lešić 10 poena i 11 skokova. U ekipi Radničkog Đokić je dao 13, a Đuran 12 poena. Od 20.30h u drugom četvrtfinalu sastaju se Hemofarm i FMP.

Trener Zvezde Mihailo Uvalin nije u igru uvodio Džamara Janga, Darka Balabana i Luku Drču.

Predstavnik Prve B lige u prvom poluvremenu pogodio je sedam trojki, što je bilo presudno za vođstvo od osam poena prednosti početkom druge četvrtine. Prednjačio je plejmejker Đokić sa 8 poena, a Zarić i Džaković ubacili su po 6.

‘Crveno-bele’ je u igri održavao Nikolić sa 13 poena, ali bez Janga i sa neraspoloženim Maršom ekipa Mihaila Uvalina je posle prvog poluvremena imala sedam poena zaostatka (39:32).

Zvezda je treću četvrtinu počela znatno ozbiljnije – razigrali su se Nedović i Cvetković, zaostatak se polako ‘topio’, a posle trojke Subotića Zvezda je povela 52:50.

Od tog trenutka ‘crveno-beli’ nisu ispuštali prednost, a poslednji nalet Radničkog odbio je Marš, koji je u nastavku bio neuporedivo bolji, i upravo posle njegove igre ‘2+1’ Zvezda je povela 72:64. Tada je sve bilo rešeno i ‘crveno-beli’ su do kraja rutinski priveli meč kraju.

Crvena zvezda: Cvetković 10 (bacanja 6-8, 5 sk), Drča, Jang, Radosavljević 3, Balaban, Lešić 10 (2-7 za dva, 1-4 za tri, 11 sk), Nedović 7, Milošević 6 (5 sk), Nikolić 18 (5-10 za dva, bacanja 8-11, 10 sk), Marš 19 (6-14 za dva, 5 sk), Subotić 8 (1-7 za tri), Bakić.
Radnički Basket: Đokić 13, Ponjavić, Barać 1, Andrejević 1, Silađi 8 (8 sk), Ognjenović, Đuran 12 (4-7 za tri), Vukasović 11 (5 ast), Tubak 2, Vasilić 7 (6 sk), Zarić 9 (8 sk), Džaković 6 (6 sk).

Uvalin: "Cvetković odlučio"

Trener Crvene zvezde Mihailo Uvalin ocenio je da je junak trijumfa mladi plejmejker Aleksandar Cvetković, koji je uspeo da "poveže redove" trofejnog kluba u drugom poluvremenu.

"On je istovremeno pružio primer ostatku ekipe kako treba podići agresivnost u odbrani. Saigrači su ga sledili i to je rezultiralo našim mnogo boljim izdanjem u drugih dvadeset minuta".

Kako je rekao, ’crveno-beli’ su na početku meča igrali veoma loše, što je protivnik iskoristio.

"U tim trenucima igrači Radničkog Basketa postigli su veliki broj poena i zasluženo stigli do prednosti", naveo je Uvalin, koji se nada da će Zvezda biti kompletna u polufinalu, iako je večeras izostao Džamar Jang.



Trener Radničkog Basket Miloš Pejić bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

"Iskoristili smo koliko smo mogli činjenicu da nas je Zvezda potcenila. Bili smo dobri, posebno u prvom poluvremenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: