Raikonen: „Najteža sezona do sada“

Finac Kimi Raikonen zahvalio se Red Bulu i Sitroenu na datoj šansi za prelazak iz Formule 1 u reli ove sezone, iako tvrdi da mu je ona bila najteža do sada.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.11.2010.

20:17

Default images

Šampion Formule 1 iz 2007. godine priznao je da mu je prethodna godina predstavljala najveći izazov u celoj karijeri.

Raikonen je svoju debitantsku sezonu u Svetskom reli šampionatu (WRC) završio osmim mestom na Reliju Velike Britanije, i tako je peti put došao do bodova.

Ipak, Raikonen nije svaki reli završio tako uspešno jer je nekoliko puta imao veće udese, ali je odlučan u nameri da ostane u reliju, ako osigura mesto u nekom timu.

Reli u Velsu je bio dobar i lepo je što sam svoju prvu WRC sezonu završio među osvajačima bodova. Ovo je sigurno bila najzahtevnija sezona u mojoj karijeri, a u Britaniji sam vozio jedan od najtežih relija ikada. Ali, kao i sve ostalo, to je bilo jedno novo iskustvo za mene“, istakao je Raikonen.
© Citroen racing
Finac je naglasio da je sezona iza njega bila otprilike onakva kakvu je i očekivao.

Kada pogledam unazad, ova sezona je manje-više bila onakva kakvu sam i očekivao. Napravili smo nekoliko grešaka, ali smo i naučili mnogo. Specijalu u Velsu su bili dobri, ali je za brz prolazak na njima potrebno iskustvo. Generalno govoreći, srećan sam napretkom koji sam ostvario, uz to sam se i dobro zabavio, i veoma sam zahvalan Red Bulu i Sitroenu na prilici koju su mi ukazali ove godine“, rekao je Raikonen.

Raikonen je još pre nekoliko nedelja izjavio da se sigurno sledeće sezone neće vratiti u Formulu 1, već da želi da ostane u reliju, ali još uvek nije poznato da li će ostati vozač Sitroenovog junior tima ili će promeniti sredinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: