Raikonen: „Sada ne razmišljam o F1“

Bivši šampion Formule 1 Kimi Raikonen izjavio je da će tek u drugoj polovini godine doneti odluku da li će se naredne sezone vratiti u taj šampionat.

Izvor: JT

Nedelja, 04.04.2010.

17:14

Default images

„Način na koji gledam situaciju je da sam ja za sada reli vozač i ne razmišljam o prošlosti ili budućnosti, iako mi ljudi stalno postavljaju pitanja o tome. Očigledno je da ću u jednom trenutku morati da donesem odluku, ali će se to desiti u drugoj polovini godine, i to najranije“, istakao je Raikonen.

Raikonen, koji je u Formuli 1 vozio za Zauber, Meklaren i Ferari, se ove godine takmiči u Svetskom reli šampionatu (WRC) gde vozi za Sitroen junior tim. Baš ovog vikenda Finac je na Reliju Jordana osvojio prve bodove od debija u šampionatu kojim poslednjih šest godina dominira Sebastijan Leb, ujedno pobednik u Jordanu.

Uprkos negiranjima bivšeg šampiona već nekoliko meseci kruže spekulacije da je Raikonen duže vreme u pregovorima sa Red Bulom oko povratka u Formulu 1 2011. godine. Prema izvorima pojedinih medija Finac bi trebalo da zameni Marka Vebera u austrijskoj ekipi, ali se on javno distancirao od toga i istakao da se koncentriše samo na reli.
©Citroen racing
Sve je moguće ali ću morati prvo da vidim kakav ću biti u reliju pre nego što bilo šta odlučim. Ovo sada je tek početak i zaista uživam. Neko mi je pre neki dan rekao da je ove nedelje trka za Veliku nagradu Malezije, a ja to nisam ni shvatio do tada“, rekao je Raikonen.

Finac je na Reliju Jordana, završenom u subotu, zauzeo osmo mesto što je njegov najbolji rezultat u Svetskom reli šampionatu, a nada se da će sa dobrim rezultatima nastaviti u Turskoj, za dve nedelje.

Od početka mi je bio cilj da završim Reli Jordana i drago mi je što sam uspeo i više jer su uslovi bili veoma teški. Kako su specijali odmicali učio sam sve više i samopouzdanje mi se povećalo. Sve više upoznajem auto, ali je uz to važno što sam prethodnih dana baš uživao. Napredujemo i nadam se da ćemo nastaviti ovako i u Turskoj“, naglasio je Finac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: