Burde preti tužbom zbog otkaza

Francuski vozač Sebastijan Burde pripretio je tužbom ekipi Toro Roso, koja je u četvrtak odlučila da ga otpusti.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2009.

21:22

Default images

Ekipa sa sedištem u Faenci je odlučila da se odrekne Burdeovih usluga zbog loših rezultata od starta ovogodišnje sezone šampionata Formule 1, a njegovu zamenu će imenovati pred trku za Veliku nagradu Mađarske koja je na programu 26. jula na stazi „Hungaroring“, ali se u medijima već pominje da će gotovo izvesno njegovo mesto zauzeti španski tinejdžer Haime Alguersuari.

„Veoma sam razočaran i šokiran zbog odluke koju je doneo Toro Roso da mi ne dozvoli da vozim za ekipu do kraja sezone. Smatram da je takvim postupkom Toro Roso prekršio ugovor, a takođe verujem da ništa ne može da opravda odluku tima da ga raskine. Dao sam nalog svojim advokatima da procene situaciju i da pokrenu tužbu ako je to moguće“, rekao je Burde.

Ranije u četvrtak direktor ekipe Toro Roso Franc Tost izjavio je da je tim razočaran zbog izdanja francuskog vozača od dolaska, na početku prošle sezone.

„Prošlonedeljna trka za Veliku nagradu Nemačke bila je poslednja trka Sebastijana Burdea u ekipi Toro Roso. U drugoj godini u našem timu Sebastijan nije ispunio naša očekivanja pa smo zato odlučili da nađemo zamenu za njega od naredne runde šampionata, trke za Veliku nagradu Mađarske. Odluku o tome ko će biti novi vozač ekipe Toro Roso saopštićemo pred trku na stazi „Hungaroring“, istakao je Tost.

Burde, četvorostruki šampion Čemp kar serije, posle devet trka u šampionatu zauzima 16. mesto u generalnom plasmanu sa dva boda, dok je njegov klupski kolega Sebastijan Buemi sakupio jedan više. Na 27 trka, na koliko je vozio od debija u Formuli 1, sakupio je ukupno šest bodova, a ukoliko Alguersuari zameni Burdea sa 19 godina će postati najmlađi vozač u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: