Kolaković:Koreja neugodan protivnik

Odbojkaši Srbije ugostiće selekciju Južne Koreje u okviru pslednjeg vikenda B grupe Svetske lige 2009.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2009.

15:45

Default images

Tim povodom, u dvorani ’Čair’ u Nišu, održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali selektor Srbije Igor Kolaković, kapiten Nikola Grbić, selektor Koreje Ho Čul Kim i kapiten gostiju Jung Min Kvon. Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković ocenio je pred poslednji vikend Svetske lige da njegove izabranike očekuju dueli sa izuetno neugodnim protivnikom.

"Južna Koreja se trenutno nalazi na poslednjem mestu u B grupi, ali je dosadašnjim igrama pokazala da poseduje kvalitet", rekao je Kolaković.

Prema njegovim rečima, u dve utakmice sa Južnom Korejom nephodno je adaptirati se na njihovu upornost i požrtvovanje u odbrani, kao i na brze kretnje sa dosta kontranapada.

"Naša velika prednost u prvom meču biće publika u Nišu, kojoj moramo da se odužimo zbog podrške u duelu sa Francuzima. Tada smo poraženi, ali ćemo sada učiniti sve kako bi zabeležili trijumf", istakao je Kolaković.

Za kapitena Nikolu Grbića najbitnija stvar na obe utakmice je uigravanje reprezentacije za završni turnir Svetske lige, koji će biti održan od 22. do 26. jula u Beogradu.
"Više nema vremena za kalkulacije ili inovacije, pošto se finalni turnir ozbiljno približio. Moraćemo da pružimo maksimum i vidimo da li je to dovoljno", naveo je Grbić.

Selektor Južne Koreje Ho Čul Him podsetio je da su dva rivala već odigrala dve utakmice i da je tada skor bio 1:1.

"Potpuno sam svestan da će sada sve biti drugačije. Srbija će ovde igrati u kompletnom sastavu, za razliku od mečeva u Džeondžuu, pa će samim tim biti veliki favorit", rekao je Ho.

Kapiten Južnokorejaca Jung Min Kvon ocenio je da je srpska reprezentacija jedna od najjačih na svetu i da je protiv nje jako teško igrati i zabeležiti dobar rezultat.

"Naš cilj je da odigramo kvalitetno i pokušamo da budemo ravnopravan rival, koliko god je to moguće", zaključio je Jung.

Prva utakmica Srbije i Južne Koreje na programu je u petak od 20:30 časova u niškoj dvorani ’Čair’, a u istom terminu samo dan kasnije dva protivnika će igrati u u beogradskoj hali ’Pionir’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: