"Partizan ne prodaje mlade igrače!"

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Sreda, 25.01.2006.

13:30

Default images

Uz noseći naslov ovonedeljnog dodatka španske 'Marke' - „Uroš Tripković, poslednji biser srpske košarke“, gotovo istovremeno je na adresu Partizana pristigla i nova konkretna ponuda Taukeramike za 19-godišnjeg plejmejkera crno-belih, piše 'Blic' od srede. 

"Nije tajna da klub iz Vitorije već duže vreme, raznim kanalima pokušava da Tripkovića dovede u svoje redove, ali naš klub zastupa jedinstven stav - nema prodaje mladih igrača! Neće ih ni biti bar u naredne dve-tri godine," kaže Dragan Todorić, direktor Partizana, "Menadžer Koste Perovića izrazio je želju da svog klijenta ovog leta prijavi na NBA draft, obojici smo odgovorili da od toga nema ništa. I zbog Pekovića zovu nas predstavnici pojedinih španskih klubova i svima dajemo isti odgovor: Partizan se ne odriče usluga naših perspektivnih igrača."

Sa Lukom Bogdanovićem je nešto drugačija situacija?

"Tripković, Perović i Peković su za Partizan vezani do 2009. godine, a prvi koji izlazi iz ugovora je Bogdanović i to uz klauzulu da iz Humske može na kraju sezone i to samo u neki NBA klub."

Kakva je dalja strategija Partizana?

"Da na okupu što duže zadržimo ovu generaciju mladih igrača jer baš zbog šanse koju im pružamo naš klub ne uspeva da uđe u famoznih top 16 Evrolige. U perspektivi, sa svima njima možemo da napravimo i neki ozbiljniji rezultat u elitnom evropskom takmičenju. Naravno, uz uslov da i ove sezone osvojimo šampionsku titulu u domaćem prvenstvu. Dakle, bez obzira na finansijsku situaciju koja nije blistava ni u jednom našem klubu, trudimo se da nađemo druge izvore prihoda," zaključuje Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: