Kokoškov: Darkov težak put

Pomoćni trener NBA šampiona, Detroita, Igor Kokoškov, u razgovoru sa novinarom Glasa Amerike i našim dopisnikom, Bratislavom Đorđevićem, otkriva svoje viđenje dosadašnjeg toka sezone u najboljoj svetskoj ligi. Kokoškov objašnjava razloge slabije igre Pistonsa, analizira glavne pretedente na "presto" i pojašnjava u kakvoj je situaciji jedini naš igrač koji nastupa za Detroit, Darko Miličić.

Izvor: Bratislav Ðorðeviæ, VOA; priredio Milan Pavlica, B92

Nedelja, 06.02.2005.

15:20

Default images

Pistonsi ove godine ne briljiraju...šta se dešava, da li je tim u krizi i da li mislite da je odbrana titule već daleko od vas?

Ne želim da budem lažno skroman. Pistonsi su prošle godine zaista bili najbolji tim i šampionska titula nije slučajna. Sticaj nekih okolnosti nam je išao na ruku, ali mislim da smo kao tim bili najbolji.

Mediji zaboravljaju da smo i prošle godine imali uspone i padove. Ni prošle godine nismo imali konstantno visok rejting
Dolazak Rašida Valasa sigurno nam je pomogao da se tim stabilizuje, da igramo bolju košarku.

Prošla sezona se pamti po kraju. Danas pravimo neke paralele i zaključili smo da smo imamo otprilike isti skor kao prošle godine. To može a i ne mora nešto da znači.

Mi sada imamo odredjene probleme vezane za tim i za prihvatanje činjenice da smo šampioni. To su neke dečje bolesti i to je težina koji igrači moraju da ponesu. Činjenica je da ove godine imamo slabiju klupu, ona je čak statistički najgora u NBA. A prošle godine igrači sa klupe su nam dobijali utakmice, i u plej-ofu i pre plej-ofa.

Potencijal imamo, mi nismo tim koji ima dominantne pojedince kao što su to bili Lejkersi. Mi smo zasnovani na timskoj koncepciji i mislim da jedino tako možemo da funcionišemo.
Reuters
Kako vidite igru ostalih timova, ko su najveći konkurenti za titulu? Odlično igraju Finiks, Sijetl i San Antonio, na istoku Majami...

Dolazak Stiva Neša, napredak Stodemajera i potpisivanje Kventina Ričardsona sigurno je pomoglo Finiksu da se stabilizuje.

Sijetl igra odlično, to je tim koji par godina igra u istom sastavu.

Za mene je i dalje San Antonio najstabilniji tim. Imaju vodju koji je uvek solidan i zna se šta može od njega da se očekuje. On faktički drži ceo tim – to je Tim Dankan. Mislim da ta organizacija i taj tim deluju najozbiljnije.


Duga je sezona, biće još uspona i padova...Majami je sigurno tim sa mnogo potencijala, ali prisećajući se prošle sezone sve to ne mora da znači. Plej-of je nešto sasvim drugo. Tada prestaje da se trči, više se igra poziciona košarka.

Finiks će na primer morati da stane u pozicionu igru, a oni nemaju dominantne igrače u reketu. To su stvari koje će morati da reše. Plej-of je drugačija košarka i mnogo faktora će uticati na konačni ishod sezone
.
AP
Naši igrači ove sezone nastupaju sa promenljivim uspehom.Ko je po vama napravio "najbolji posao" u 2004. godini?

Svaki od naših igrača ima individualnu priču i status u svom timu. Mislim da je Peđa Stojaković vrhunski as i jedan od najboljih igrača u ovoj ligi. Tu je početak i kraj te priče.

Krstić je prijatno iznenađenje. Neke stvari mu idu na ruku, trejdom mu je oslobođeno mesto u timu. On je u ovom trenutno verovatno najbolji centar Netsa. To je odličan, pobednički tim, zdrava sredina. Prihvatio ga je Kid, Džeferson. Mi smo igrali sa Netsima i uverio sam se da Krstić tamo ima sjajnu situaciju. Prihvaćen je od igrača, trenera...

Želim mu od srca da ima jednu kvalitetnu sezonu. Mislim da je sazreo i kao igrač i kao ličnost i da može da iznese breme situacije u kojoj je. Njemu treba jedna dobra sezona da bi se ustoličio kao NBA igrač. Mislim da nema razloga da on ne napravi jednu sjajnu NBA karijeru.


Što se tiče ostalih igrača, nema dileme da imaju veliki potencijal i talenat čim su ovde.
Pistonsi na prijemu kod Buša
Možda već kliše pitanje, sigurno vas svi to pitaju, ali moram i ja....kakve su šanse Darka Miličića u novoj 2005. godini?

Za mladog igrača ako ne igra to je veliki problem. Mnogo se utakmica igra, ako ne igraš imaš malo prostora da treniraš. To su problemi koje ljudi koji prate NBA dobro poznaju.

Darko Miličić je imao jedan deo na početku sezone kada je više igrao, sada ne dobija toliku priliku. To je odluka jednog čoveka. Ako Leri Braun smatra da tako treba da bude onda je to tako.

Darko je stariji za godinu dana, zreliji godinu dana. Za mladog igrača koji ne igra, to vreme na klupi je pogubno.

Sigurno postoji razlog zašto je on ovde, zašto je u organizaciji. Ono što mu ne ide na ruku jeste da je u timu šampiona, da je doveden Mekdajs,da je tu Derik Kolmen i da na pozicijama 4 i 5 vlada velika konkurencija.

Verovatno najteži put za Darka je da ostane gde jeste, da se nametne i pokaže treneru, medijima i organizaciji da greše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: