Saša Ilić: "Teže je bilo u dresu Partizana na 'Bernabeu'"

Saša Ilić će do leta ove godine igrati u Selti iz Viga. Dugogodišnji kapiten beogradskog Partizana čeka jun da, ako sve bude u redu, potpiše četvorogodišnji ugovor sa učesnikom Lige šampiona. U prošlom kolu Primere, Ilić je na ‘Santijago Bernabeu’ postigao gol, ali njegov tim nije došao do bodova. Bilo je 4:2 za Real. Mnogi su gol, kojim je Selta povela sa 1:0, prokomentarisali kao ‘vraćanje duga’ Kasiljesu, koga Ilić nije uspeo da savlada u duelima Partizana i Real u Ligi šampiona. On za B92 kaže da postoji razlika između tih utakmica i ove, prvenstvene, u dresu Selte.

Izvor: Miloš Šaranoviæ, B92

Ponedeljak, 01.03.2004.

22:40

Default images

Ima neke razlike između prvog i drugog puta kada sam igrao na stadionu Reala. Prvi put u dresu Partizana igrao sam Ligu šampiona tako da mi je to bilo teže nego u prošlom ligaškom meču.
Sve se to završilo ne baš slavno po mene i po moju ekipu. Iskreno, nismo se ni preterano nadali da možemo da pobedimo Real na ’Bernabeu’. Oni su jedina ekipa koja nije poražena na svom stadionu,“ kaže Saša Ilić.

Da li je bilo emocija u nedelju uveče, da li je osećaj bio sličan onom kada si debitovao na stadionu najskupljeg svestskog kluba?

Ne toliko, ne mogu da se mere te utakmice. Sigurno je da bi se mnogo drugačije odvijala situacija za Partizan da sam dao gol Realu u Beogradu, jer bi Partizan najverovatnije pobedio. Drago mi je zbog sebe i ekipe, što sam posle nekoliko utakmica u Primeri dao gol Realu u nedelju, svoj prvi gol u Španiji. To je kakva-takva uteha, ali mi smo u toj utakmici poraženi. U Španiji je bitno ko je pobedio, a kada se izgubi nije bitno ko je dao golove.

Posle mesec dana u Španiji, kakvi su utisci, da li ti se čini da je razlika između takmičenja u kojem si do sada nastupao (prvenstvo Srbije i Crne Gore) i Primere onoliko velika koliko se čini posmatračima i kako se uklapaš?

Španska liga je jedna od najboljih u Evropi. Imao sam sreću da dođem u sredinu gde je trener naš čovek, i gde je jedan od najboljih igrača iste nacionalnosti kao ja. Obojica su mi veoma pomogli da se uklopim. Igram za jedan dosta veliki klub koji ima renome u Španiji. Trenutno smo u teškoj situaciji, trebaće nam puno rada da u preostalih 12 utakmica izborimo opstanak u ligi.

"Svi verujemo da ćemo ostati u ligi!"

Da li si ti optimista i da li verujete da imate snage da izbegnete ispadanje?

Svi u klubu veruju da imamo potencijal i kvalitet da ostanemo u Primeri. Ono što mogu da kažem do sada je da sam zadovoljan. Mali problem mi je neznanje španskog jezika, ali ja mislim da ću to uskoro savladati. Drugi problem mi je situacija u kojoj se nalazi Selta, ali ja i drugi igrači smatramo da ćemo uskoro izaći iz opasne zone i uspeti da uđemo u, kako bih ja rekao, mirnu luku, da ne vodimo toliko računa o ispadanju.

Pošto si igrao za Partizan u Ligi šampiona, sada nisi imao pravo nastupa za Seltu. Trener Antić je nekoliko puta rekao da mu je žao i da je to hendikep za tvoj klub, da li si gledao utakmicu Selta – Arsenal i kakvi su utisci?

Gledao sam utakmicu između Arsenala i Selte u osmini finala Lige šampiona i mogu samo da vam kažem da atmosfera na 'Balaidosu' ne može da se poredi sa onom u Beogradu. Kada navijači Partizana naprave atmosferu, svakom gostujućem timu je teško da igra. U Vigu je mnogo smirenije, navijači aplauzom pozdravljaju svaki potez, bilo da je Seltin ili protivničke ekipe.
Znači, sa te strane, jedna velika razlika. Ostalo je slično. Selta je odigrala dobru utakmicu, ali Arsenal ima odlične individualce koji kao i Realovi jednim potezom mogu da odluče utakmicu. To se i desilo. Realno, male su šanse da Selta prođe dalje. Ali u fudbalu je sve moguće i u Vigu se ne predaju do kraja.


Da li pratiš igre Partizana u prvim kolima prolećnog dela prvenstva i da li ti se dopada Vigo?

Pratim, znam sve, u kontaktu sam sa bivšim saigračima, drago mi je što je Partizan krenuo pobedama. Ovde je lepo, još uvek se navikavam, ali grad mi se sviđa, ide to...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: