Đoković: Više mi ne smeta vrućina

Prvi reket sveta Novak Đoković izjavio je da neće menjati pobedničku formulu kojom je do sada tri puta osvajao Australijan Open.

Izvor: B92

Subota, 12.01.2013.

19:20

Default images

„Do sada nisam menjao način priprema za Melburn. Sve je u principu isto, a najvažniji je tim koji me podržava. Samo još treba da startujem“, rekao je Đoković, koji će u Melburnu pokušati da uđe u istoriju kao prvi teniser kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji trofej na prvom godišnjem Gren slemu.

Đoković je naglasio da voli da igra u Melburnu, jer na turnir dolazi potpuno odmoran.

Volim da igram na Australijen Openu, jer posle pet, šet i sedam nedelja pauze napunim baterije i jedva čekam da počne turnir. Osećam da sam odnovio snagu i svež i motivisan počinjem sezonu“, rekao je Đoković.

Prvi teniser Srbije je naglasio da mu više ne smeta australijska vrućina.

Australijsko leto može ponekad da bude surovo zbog vrućne, ali tako je ovde već dugi niz godina. Navikao sam se na ovu klimu i znam kako je igrati pod ovakvim uslovima. Jednostavno, kako je svima, tako je i meni“, rekao je Đoković.

Srpski teniser koji je u poslednjih osam Gren slem turnira, stigao do finala na šest, a pobedio na četiri, važi za velikog favorita među kladioničarima.

Ipak, Đoković smatra da su veliki favoriti i Švajcarac Rodžer Federer koji nišani 18. Gren slem titulu, ali i Britanac Endi Mari, koji ga je pobedio u finalu poslednjeg US Opena.

Mari je postao Gren slem i olimpijski sampion. On je veliki igrač, mentalno je ojačao i počeo da veruje u svoje sposobnosti, što je ključ uspeha“, rekao je Đoković.
Beta
Novak u prvom kolu Melburna u noći između nedelje i ponedeljka igra protiv Francuza Pol-Anrija Matjea.

„Na žreb ne možete da utičete, tako da jedino što možeš da uradiš jeste da se fokusiraš na sledeći meč, na sledeći izazov. Matje je sada nešto niže rangiran, ali je nekada bio u Top 20 i zna šta znači igrati na velikoj pozornici. Pokušaću od starta da budem koncentrisan, ne smem da ga potcenim“.

Šta misliš o Australijancima, o Tomiću npr?

„Šanse Australijanaca su uvek pristojne, Hjuitove pogotovo jer on ima mnogo iskustva na Gren slem turnirima, igrao je finale ovde, bio broj jedan... Pred prošli Ozi open svi su mislili da on neće moći da izdrži mečeve na tri dobijena seta, ali došao je do četvrtog kola, a ja sam ga pobedio u četiri teška seta. Protiv Bernarda sam igrao u Pertu, gledao sam posle kako igra, mnogo je napredovao, a i poznato je da voli da igra pred domaćom publikom“.

Godina 2011. bila je savršena, tada si skoro uvek dobijao prvi set na mečevima. Prošle godine čini se da si gubio taj prvi set u nekim mečevima. Jesi li svestan toga?

„Hvala na informaciji, nisam obraćao previše pažnje na to, hahahhah. Naravno, primetio sam da sam prošle godine češće nego 2011. morao da se vraćam posle gubitka prvog seta. Ja uvek pokušavam da krenem maksimalno od početka“.
Beta
Nakon što si u Melburnu osvojio titulu 2008. igrao si tri sezone dobro u kontinuitetu. Šta se promenilo tokom tog perioda što ti je omogućilo da osvojiš Dejvis kup, imaš onakvu 2011. i da postaneš najbolji na svetu?

„Bilo je nekoliko trenutaka koje bih izdvojio kao prelomne. Verovatno Vimbldon 2010, posle tog turnira počeo sam da igram mnogo bolje i sa više samopouzdanja. Prvih šest meseci te sezone imao sam problema sa zdravljem, nisam beležio dobre rezultate, ali uspeo sam da se vratim. Dejvis kup je došao u pravom trenutku. Mislim da je ta titula, taj osećaj da deliš jednu od najvećih titula u tenisu sa svojim timom i kada igraš za svoju zemlju, to je jedan od najlepišh osećaja koje sam iskusio na terenu. To je mnogo doprinelo mom samopouzdanju, počeo sam više da verujem u svoje kvalitete. Posle pobede u Australiji 2011. sve je išlo malo lakše na psihološkom nivou“.

Kako se osećaš zato što Rafa nije ovde, da li je to razočaranje za tebe?

„Definitivno je Rafino odsustvo veliki gubitak za turnir, za tenis i za sport uopšte. Prošlo je sedam meseci od njegovog poslednjeg zvaničnog meča. Poznajem ga jako dobro, na neki način smo odrasli zajedno. On je veliki takmičar, nikada ne odustaje i obožava tenis. Siguran sam da bi on igrao ovde da je spreman. Želim mu brz oporavak“.

Na pitanje da prokomentariše striktnu primenu pravila o razmaku od 25 sekundi između poena, Novak je odgovorio:

„Verujem da smo Nadal i ja teniseri koji se najčešće spominju u toj priči jer smo često na ivici opomene. Tako je kako je, ne žalim se. Tako piše u pravilima i ja to poštujem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: