35. kolo: Crvena zvezda – Radnički Niš 4:1

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša rezultatom 4:1 u petom kolu plej-ofa Superlige.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratit peto kolo plej-of faze i ukupno 35. rundu Superlige, a na stadionu "Rajko Mitić" se sastaju fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog iz Niša.

Početak je zakazan za 17 časova.
Kraj meča – 4:1
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša rezultatom 4:1 u petom kolu plej-ofa Superlige.
90‘ Igraće se još dva minuta

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
79‘ Ponovo Mitrović u glavnoj ulozi
Mogao je mladi fudbaler i do het-trika na ovom meču. Sada je propustio veliku šansu kada je nakon kornera njegove ekipe ostao sam na drugoj stativi, ali je lopta otišla previsoko da bi probao nogom što je Mitrović upravio i uradio.
79‘ Ponovo Mitrović u glanoj ulozi
Mogao je mladi fudbaler i do het-trika na ovom meču. Sada je propustio veliku šansu kada je nakon kornera njegove ekipe ostao sam na drugoj stativi, ali je lopta otišla previsoko da bi probao nogom što je Mitrović upravio i uradio.
75‘ Prečka
Ponovo je u centru pažnje bio Mitrović. Centrirao je Živojinović sa leve strane, a najviši u skoku je bio strelac jedinog gola gostujuće ekipe. Međutim, njegov udarac je samo zatresao okvir gola koji brani Milan Borjan.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
68‘ Tempo igre opao
Možda smo mogli da imamo uzbudljivu završnicu, ali je Ohijev gol ubio svaku nadu za to. Ekipe izgledaju bezidejno, te se čini kao da obe strane čekaju kraj.

U međuvremenu su na teren ušli Kristijano Pičini i Nemanja Motika umesto Milana Gajića i El Fardua Bena.
58‘ Katai je završio meč
Umesto njega je Filipo Falko u igri.
57‘ Drugi gol Ohija
Samo tri minuta nakon što je Radnički smanjio, Norvežanin stiže do drugog gola na meču. Sedam mečeva bez pogotka, a sada dva. Moglo je da bude i više da je iskoristio neke prilike iz prvih 45 minuta.
54‘ Radnički smanjuje
Strelac je talentovani Stefan Mitrović na asistenciju Lazara Jovanovića. Lopta je prošla ispod ruke Milana Borjana. Da li Radnički može da izjednači?
51‘ Nesiguran Dujmović
Prve prilike u nastavku. Ispustio je loptu golman Radničkog nakon kornera Zvezde, ali na njegovu sreću to niko nije iskoristio od protivničkih igrača.
Poruka "delija" za Bena koji je među 10 najboljih strelaca u istoriji kluba

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Promene na obe strane
Petar Stanić i Nenad Krstičić su na terenu umesto Sekua Sanoga i strelca drugog gola Mirka Ivanića kod Zvezde.

Kada je u pitanju Radnički, njihov trener Batak se odlučio na čak tri izmene.
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme – 3:0
Crveno-beli na pauzu odlaze sa tri gola prednosti i čini se da su već rešili pitanje pobednika u duelu petog kola plej-ofa Superlige.
45‘ Igraće se još minut
41‘ Ohi upropastio Ivanićevu "minijaturu"
Sjajan je Mirko Ivanić koji je na levoj strani predriblao nekoliko protivničkih igrača i, uprkos tome što se činilo da će mu pobeći lopta, uspeo da proigra Ohija. Norvežanin se okrenuo na petercu, ali je njegov udarac iz neposredne blizine izblokiran. Od svega samo korner.
32‘ Ohi propušta veliku šansu
Norveški napadač ponovo preti golu Radničkog. Dva udarca glavom u razmaku od minut, mada morao je bolje iz drugog pokušaja. Centrirao je Kanga sa desne strane i na ivici peterca pronašao Ohija koji je bio najviši u skoku. Ipak, njegov udarac odlazi proed stative.
Dejan Stanković o Ohiju pre meča:
"Prièamo svaki dan. Uglavnom, kada je to stranac, gledaš da priðeš drugaèije. Da vidiš da li se on adaptirao na sve što ga okružuje ovde kod nas. Ohi je jedan inteligentan momak i pravi profesionalac. Nema nikakvih spoljnih problema. Jednostavno je takav momenat. Verujem da æe on izaæi iz toga, i da æešto pre postiæi pogodak koji æe mu vratiti samopouzdanje. Pavkov je to uradio u Novom Sadu. Dao je jedan bitan gol za ekipu, bitan gol za nas, a pogotovo za njega. Žao mi je što æe ovu utakmicu preskoèiti zbog žutih kartona, ali mi verujemo u sve igraèe. Možda nekada špic ne postigne gol, ali odradi dosta „prljavog“ posla, da naši ofanzivni vezni poput Kataija i Bena mogu da se upišu u strelce. Tako da, imamo jedan sklop napadaèa koji podeli odgovornost i obaveze. Siguran sam da æe Ohi postiæi gol."
Pokazuje Ohi koliko mu je značio ovaj pogodak

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
22‘ Treći gol Zvezde i konačno Ohi
Prvi gol za norveškog napadača od 20. marta. Najavio je trener crveno-belih Dejan Stanković da će se Ohi upisati u strelce na ovom meču i to se desilo već u prvom delu prvog poluvremena.

Sjajan pas je uputio Gajić sa svoje polovine, a Ohi je brzo reagovao i finiširao ovu mini-akciju za velikih 3:0 u ranoj fazi meča.
19‘ Gajić ponovo u centru pažnje
Kada treba da šutne – doda, a kada treba da doda – šutne. Tako za sada izgleda partija Milana Gajića.

Poigrava se Katai u ovim trenucima sa protivničkim igračima, lako probija njihovu odbranu i proigrava Gajića koji se našao u izglednoj prilici za udarac. Umesto toga, desni bek Zvezde je odlučio da bude nesebičan što je "nagrađeno" tima da su njegov pas presekli gostujući igrači.
13‘ Gol!
Zvezda duplirala prednost nakon samo tri minuta igre. Strelac ovoga puta je bio Mirko Ivanić.

Ben je centrirao sa desne strane i tražio na drugoj stativi Kataija. Ipak, njegov udarac brani Dujmovič i lopta se odbija na volej Ivaniću koji stiže do svog 16. pogotka ove sezone u ligi.
10‘ Vodi Zvezda!
Strelac za "bele tačke" je Aleksandar Katai. Najbolji strelac crveno-belih je dugo gledao u koju stranu će se Dujmović baciti i onda nonšalantno poslao loptu u suprotan ugao.

Njegov 23. gol u sezoni.
8‘ Penal za Zvezdu!
Nespretan faul štopera Radničkog Nikole Stankovića koji je dugo povlačio Ohija u sopstvenom šesnaestercu.

Proveravalo se u VAR sobi da li je Ohi ranije tokom akcije bio u ofsajdu, ali to nije bio slučaj.
7‘ Gajić ponovo pokušava
Kao i protiv Voždovca pre nekoliko kola, ponovo je Gajić najbolji igrač Zvezde na početku utakmice. Ovoga puta ga je proigrao Ben, a desni bek tima iz Ljutice Bogdana je odlučio da isproba šut umesto da proba i proigra Ohija na drugoj strani.
4‘ Budi se Zvezda
Prvih tri i po minuta je odlikovala pasivna igra dve strane isprekidana čestim sudijskim zvižducima. Potom su se crveno-beli "probudili" nakon pasa Kange koji je proigrao Gajića po desnom boku. Bek je stigao u protivnički šesnaesterac i pokušao da loptu "zavrne" nazad na peterac, ali je njegov pokušaj izblokiran.
1‘ Krećemo
Prvi napad za fudbalere Crvene zvezde.
Da li je vreme da Ohi proradi?

Foto: Starsport.rs
Dosadašnji rezultati u plej-of grupi
Superliga, 5. kolo plej-ofa

Petak:
TSC – Napredak 2:0
Mirčevski 58, Banjac 59


Subota:
Partizan – Vojvodina 2:1 (2:0)
Terzić 4, Gomeš 41 – Nešković 90
17:00 Crvena zvezda – Radnički Niš

Ponedeljak:
17:30 Čukarički – Voždovac
Sastavi
Zvezda: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Katai, Ivanić – Ohi

Radnički: Dujmović – Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković – Ćirković, Bjeličić – Mesarović, Tomić, Štulić – Mitrović
Uvertita pred ovaj meč – borba za titulu se nastavlja
* Rutinska pobeda Partizana – borba za titulu se nastavlja
Radoslav Batak, trener Radničkog
"Mi æemo pokušati da im odgovorimo borbenošæu, ritmom i agresijom i da tražimo našu šansu u tranziciji. Imamo kadrovske probleme. Zbog žutih kartona neæu moæi da raèunam na Vujadinoviæa (Nikola), Mlaðoviæa (Bojan) i Arsiæa (Lazar) i to je ozbiljan hendikep za nas."
Trenutno stanje na tabeli
Standings provided by SofaScore LiveScore
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde
"Prièali smo dosta o dve utakmice koje smo veæ odigrali sa Radnièkim ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizovali te šanse. Možda nam se malo vratilo u Nišu, ali sutra nas èeka jedna takmièarska i teška utakmica. Oèekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i skoncentrisani svih 90 minuta."
 Katai 10, Ivanić 13, Ohi 22, 57 – Mitrović 54
  CZV   RAD  
  4 : 1  

Možda vas zanima

Podeli: