Nova vest
Fudbal

Subota, 07.05.2022.

13:00

Rutinska pobeda Partizana – borba za titulu se nastavlja

Fudbaleri Partizana su rezultatom 2:1 pobedili Vojvodinu u 35. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Rutinska pobeda Partizana – borba za titulu se nastavlja
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U prvom poluvremenu smo videli odlični Partizan koji je postigao dva pogotka, a mogao minimum još toliko, a u drugom skoro pa ništa nismo videli.

Partizan ovim trijumfom makar na kratko "seda" na poziciju broj 1 u Superligi Srbije i čekaće eventuelni kiks Crvene zvezde kako bi na tom mestu i ostali.

U prvih nekoliko minuta se videlo da je Partizan naumio da ide samo na pobedu i posle početnog pritiska je odbrana Vojvodine popustila i od 4. minuta ja Partizan poveo sa 1:0.

To se dogodilo zahvaljujući sjajnom potezu Kvinsija Meniga koji je pronašao samog Nikolu Terzića i mladi, talentovani fudbaler Partizana loptu šalje u mrežu za veliku radost crno-belih.

Samo 3 minuta kasnije, sve se uzburkalo. Sve je nastalo nakon kornera za Partizan nakon kog je udarac pokušao da uputi Menig, reagovao je Urošević pravovremeno i Rockov to brani, ali je signaliziran ofsajd.

Imala je i Vojvodina nekoliko solidnih prilika, ali je opet Partizan bio taj koji je diktirao tempo. Rockov je bio apsolutni heroj gostujućeg tima i branio redom šuteve Terzića, Rikarda i Meniga.

Probao je i Natho, pa i Jevtović sa velike udaljenosti, ali je sve to završilo u rukama Rockova. Ipak, u 41. minutu je golman Vojvodine bio nemoćan i Partizan je povisio prednost na 2:0.

Krenula je Vojvodina u napad, pa izgubila loptu koja brzo dolazi do Rikarda koji je sa desnog boka ušao u kazneni prostor. Levo je imao samo Meniga, pa je stao da sačeka saigrače, a odbrana Vojvodine nije imala najbolju reakciju i usledio je dribling pa šut u kontra ugao i lopta zavšrava u mreži.

Ovo je maltene bilo sve što smo mogli da vidimo od zanimljivosti na ovom susretu. Nakon drugog gola Partizana smo otišli na poluvreme, a čim smo se vratili na teren crno-beli su se povukli.

Prosto su otaljavali, puštali vreme da teče i kao da su samo čekali 90. minut utakmice kako bi upisali sva tri boda i makar na kratko zaseli na čelo tabele.

Vojvodina jeste imala loptu, ali je Partizan bio taj koji je kontrolisao sve jer je imao dva gola prednosti. Ipak, Vojvodina je posle svih muka uspela da smanji na 2:1 i to u nadonkadi vremena.

Posle još jedne gužve u kaznenom prostoru, Nešković je bio najspretniji u petercu i loptu samo sproveo u gol. Prvobitno je dosuđen ofsajd, ali je VAR bio taj koji je presudio da je sve čisto i da je u pitanju gol za Vojvodinu.

Pošto je u pitanju bio 93. minut, više nije bilo vremena za igru i Partizan je rezultatom 2:1 odneo pobedu.

Meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu