Partizan teško do pobede

Košarkaši Partizana pobedili su Krku rezultatom 74:67 u Beogradu u meču prvog kola NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 04.10.2008.

22:05

Default images

Najefikasniji u domaćem timu i braniocu trofeja bio je Milenko Tepić sa 20 poena, Žarko Rakočević ubacio je 12, a Aleksandar Rašić deset poena. U ekipi Krke najbolji je bio Davor Marcelić sa 16 poena, Prajs je postigao 14 a Pavić 12 poena.

Partizan je nervozno počeo utakmicu što je gostujući tim iskoristio i stekao visoku prednost. Gosti su na kraju prve četvrtine imali vođstvo od 14 poena (28:14).

U narednom periodu ''crno-beli'' su zaigrali mnogo čvršće u odbrani a počeo je i napad da funcioniše. Na startu su vezali dve trojke i uhvatili rezultatski priključak. Ekipa Krke je imala dobar procenat šuta za tri poena (56 procenata). Na odmor se otišlo rezultatom 38:38.

Košarkaši Partizana su došli do osetnijeg vođstva tek u trećoj četvrtini i do kraja održavali prednost koja je varirala od sedam do dvanaest poena. Veliki uticaj na konačan ishod meča imalo je 15 skokova u napadu igrača domaćeg tima.

Od košarkaša koji su letos došli u ekipu šampiona regionalne lige najbolji je bio Žarko Rakočević. Jan Velesi je bio solidan na debiju kao i Stefan Lazmi. Trener ''crno-belih'' Duško Vujošević dao je priliku svim igračima, devetorica su se upisala u strelce.

Obe ekipe imale su puno promašaja sa linije slobodnih bacanja i izgubljenih lopti što je karakteristično za utakmice na startu sezone.

Pre početka meča, kome je prisustvovalo 2.000 gledalaca, predstavljeni su trofeju koje su košarkaši Partizana osvojili prethodne sezone.

U 2. kolu NLB lige ''crno-beli'' dočekuju Helios, dok Krka dočekuje Crvenu zvezdu.

Partizan: Lučić, Tepić 20, Riznić, Milošević 6, Rašić 10, Veličković 7, Lazmi 3, Aleksić 3, Vitkovac 7, Rakočević 12, Veseli 6, Vraneš.

Krka: Sebić 2, Petrov 5, Prajs 14, Pavić 12, Marcelić 16, Rakočević 2, Krivec 2, Zupevec 5, Zvan, Esington 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: