Ponedeljak, 12.07.2010.

11:03

Džekson: LeBron nije odbegli rob

Borac za ljudska prava Džesi Džekson kritikovao je vlasnika Kavalirsa Dena Gilberta, koji se prema LeBronu Džejmsu poneo, kako tvrdi, kao prema odbeglom robu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Ova izjava usledila je posle komentara koje je prvi čovek NBA ekipe iz Klivlenda uputio Džejmsu, kada je saznao da će ovaj karijeru nastaviti u Majami Hitu.

Gilbert je uputio otvoreno pismo navijačima Kavalirsa, u kome je iskritikovao 25-godišnju zvezdu i najavio da će Kavsi titulu osvojiti pre Džejmsa.

On je tada Lebronovu odluku nazvao „kukavičkom“, a kasnije je čak i iskazao sumnju u njegove nastupe tokom ovogodišnjeg plej-ofa.

„Imao je besplatnu ulaznicu. Ljudi su ga predugo pokrivali. Večeras smo videli ko je pravi LeBron Džejms“, rekao je Gilbert.

Džekson je izjavio da su Gilbertovi komentari „opasni, arogantni i beskompromisni“.

„On je govorio kao vlasnik LeBrona Džejmsa, ne samo kao vlasnik Klivlend Kavalirsa. Osećaj prevarenosti personifikuje mentalitet robovlasnika. On LeBrona vidi kao odbeglog roba. Ovo je odnos poslodavca i zaposlenog – dvojice biznis partnera – a LeBron je poštovao ugovor“, rekao je Džekson.

Borac za ljudska prava takođe je izjavio da bi liga trebalo da obrati pažnju i kažnjava vlasnike zbog ovakvih izjava. Predstavnik za štampu lige Tim Frenk nije želeo da komentariše izjavu Džeksona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: