Ponedeljak, 03.07.2017.

18:34

Neki srećnici će moći da gledaju pomračenje sunca iz aviona

Stanovnici Severne Amerike imaće priliku da posmatraju totalno pomračenje sunca 21. avgusta, a pojedini srećnici moći će da ga gledaju "izbliza".

Izvor: Space

Neki srećnici će moći da gledaju pomračenje sunca iz aviona
Foto: YouTube Screenshot

Naime, aviokompanija Alaska Airlines organizovala je poseban let za ljubitelje astronomije i jednim od svojih aviona nadletaće Pacifik baš u trenutku pomračenja.

"Ne samo da ćete prvi videti pomračenje, nego ćete imati i najbolji pogled"kaže Sangita Verner, podpredsednica marketinga te kompanije.

Poletanje je zakazano iz Portlanda u 7.30h po lokalnom vremenu, a priliku da lete ovim avionom, imaće tek šačica pozvanih astronoma i gostiju, jer karte neće moći da se kupe.

Letelica prima 181 putnika, ali će verovatno gostiju biti manje, kako bi imali "vrhunski ugođaj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: