Petak, 30.10.2020.

18:09

Otvorena novoizgrađena škola u jagodinskom selu Vinorača

U selu Vinorača kod Jagodine svečano je otvorena novoizgrađena škola područnog odeljenja Osnovne škole "Boško Đuričić".

Izvor: Grad Jagodina

Otvorena novoizgrađena škola u jagodinskom selu Vinorača
Foto: Grad Jagodina

Svečanosti su prisustvovali prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i , predstavnici političkih partija, zaposleni u školi, roditelji i učenici.

Pre tačno 110 godina u Vinorači je otvorena prva škola, a danas nova škola nastavlja tradiciju obrazovanja u selu ali u savremenim uslovima. Sredstva za izgradnju i opremanje je obezbedila lokalna samouprava.

"Pre tri meseca sam motorom obišao selo Vinoraču i video da osnovna škola nije onakva kakav treba da bude i kako mi koji vodimo ovaj grad 17 godina volimo da izgleda. I počeli smo radove. Danas mogu slobodno da vam kažem da je ovo jedna od najlepših škola izgrađenih u Srbiji u novije vreme", rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Novi školski objekat ima učionice opremljene savremenim sredstvima za učenje, kuhinju, toalete i svoje grejanje, a u lepo uređenom dvorištu nalazi se letnja učionica, sportski teren i dečije igralište. Skupština grada je za ovu novu školu izdvojila 26 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: