Hronika 0

17.05.2024.

10:11

Jak vetar obarao drveće u Beogradu: Pričinjena velika materijlna šteta VIDEO

Jak vetar juče je u Beogradu lomio drveće koje je padalo na parkirane automobile.

Izvor: B92.net/TV Prva

Jak vetar obarao drveće u Beogradu: Pričinjena velika materijlna šteta VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Tokom poslepodneva došlo je do obaranja drveć na više lokacija u Beogradu. Na Zvezdari je drvo načinilo štetu više parkiranim vozilima, a ekipe "Zelenilo Beograd su ga sinoć uklonile. Ekipe su sinoć bile vredne i izlazile su na teren po pozivu građana, uklonjeno je drvo koje je palo i u Borči, kao i na Adi Ciganliji,

Na svu sreću niko nije bio povređen tokom ovih nesrećnih slučajeva.

Procedura kada dođe do obaranja stabla usled vremenskih neprilika i ako vozilo bude oštećeno, potrebno je obratiti se nadležnom javno-komunalnom preduzeću, što je u ovom slučaju "Zelenilo Beograd", i da im se  prijavi slučaj.

Nakon toga javno-komunalno preduzeće na teren šalje svoj tim koji uklanja drvo ili grane sa vozila, nakon toga sastavlja se Zapisnik o šteti koji na licu mesta potpisuje rukovodilac, kao i oštećeni. Ovaj zapisnik o šteti se zatim predaje Komisiji za procenu štete i to mora podneti oštećeni lično, nakon čega će Komisija popuniti obrazac prijave štete i sa tom kompletnom dokumentacijom ide se u osiguranje koje nakon toga isplaćuje štetu oštećenom licu u zakonskom roku.

Takođe, ovo je slučaj kada je u pitanju drvo koje se nalazi na javnoj površini za koju je nadležno "Zelenilo Beograd", međutim ukoliko je to slučaj na privatnoj površini, onda oštećeni sve rešavate sa vlasnikom te privatne površine na kojem se drvo nalazi.

Ukoliko je veća šteta, potrebno je pozvati i policiju koja će sačiniti zapisnik na osnovu kog će oštećeni dobiti isplaćenu štetu, ali ono što je obavezno i što svakako treba da se uradi čim dođe do ovakvih situacija jeste da automobil fotografiše.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: