Društvo 1

16.05.2024.

8:56

Niš dobija novitete u širem centru grada: Čak 350 komada

JKP "Mediana" je krajem prošle godine postavila prvi kontingent od 350 plastičnih kontejnera u užem gradskom jezgru.

Izvor: Gradski portal 018

Niš dobija novitete u širem centru grada: Čak 350 komada
Creative Family/Shutterstock.com

Podeli:

Danas je postavljanjem novih plastičnih kontejnera umesto metalnih u ulici Filipa Višnjića nastavljena ta akcija, u okviru koje će biti postavljeno još 350 novih plastičnih kontejnera.

Novi kontingent plastičnih kontejnera će biti raspoređen u širem centru grada. Postavljanjem ovakvih kontejnera, njihov udeo u ukupnom broju posuda za odlaganje smeća biće 15 odsto, a iz "Mediane" najavljuju nastavak ove akcije. Plan je da u narednim godinama u Nišu budu samo plastični i podzemni kontejneri.

"Motiv za ovakve aktivnosti su pritužbe građana na buku, koja se stvara prilikom noćnog odvoženja otpada. Podsećam da smo 13. decembra 2022. godine po prvi put u istoriji grada i JKP 'Mediana' počeli sa noćnim odvozom otpada. Pored toga što plastični kontejneri ne stvaraju buku, oni su i mnogo bolji za upotrebu, jer bolje utiču na životnu okolinu, njihovi poklopci su drugačije dizajnirani i smanjuju ili potpuno sprečavaju širenje neprijatnih mirisa", naveo je Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP "Mediana".

Plastični kontejneri su zapremine 1,1 metra kubnog i imaju mali i veliki poklopac koji se lako otvaraju i zatvaraju. Mihajlović je apelovao na građane da ne bacaju pepeo i žar u kontejnere, jer je bilo slučaja paljenja.

Trenutno na 2.000 lokacija u gradu ima gotovo 5.000 nadzemnih kontejnera. Zamenjeni metalni kontejneri će biti postavljeni da druge lokacije u gradu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Novi Sad oborio još jedan rekord

Trend povećanja broja turista koji posećuju Novi Sad nastavio se i ove godine, pa tako od januara do aprila u Novom Sadu beleži se porast od 3,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

16:00

10.6.2024.

1 d

Podeli: