Prokuplje: Kupili vozilo za nepostojeći azil

Dok u opštinskoj upravi Prokuplja tvrde da će kupljenim vozilom prevoziti pse do azila u blačkom selu Draguša, prema saznanjima Južnih vesti taj azil ne radi još od 2012. godine.

Izvor: Južne vesti Biljana Roganoviæ

Sreda, 17.09.2014.

15:21

Default images

Foto: Christopher Lancaster/Flickr.com

U kabinetu predsednika Opštine tvrde da azil fukncioniše.

- Azil u Draguši nije prestajao sa radom, ali u jednom periodu napuštene životinje sa teritorije opštine Prokuplje nisu transportovane u azil, što je novim dogovorom između Opštine Prokuplje i Veterinarske stanice u Blacu uređeno i rešeno - piše u pisanom odgovoru Južnim vestima.

Ipak, Slaviša Lepojević, zastupnik državnog kapitala Veterinarske stanice u Blacu, u čijoj nadležnosti je i azil za pse u Draguši, tvrdi da taj objekat ne radi i da ne postoji nikakva mogućnost da uskoro proradi.

- Veterinarski inspektor je rešenjem koje je izdao 2012. godine konstatovao da Veterinarska stanica ne ispunjava uslove za rad. On ne radi, niti postoji ikakva zakonska mogućnost da tek tako proradi - kaže Lepojević.

Lepojević dodaje da je moguće da se u budućnosti pojavi kupac Veterinarske stanice jer je Agencija za privatizaciju 15. avgusta ponudila tu ustanovu za prodaju, a rok za dostavljanje ponuda ističe krajem septembra.

- Dok se taj proces ne završi, niko ne može da odobri rad azila - naglasio je Lepojević.

Veterinarska stanica u Blacu trenutno je u procesu restruktuiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: