Plašite se slepih miševa? Pogledajte ove bebice!

Male slepe miševe zbrinula je Australijska klinika za slepe miševe nakon što su ih ekstremne vrućine odvojile od njihovih majki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.08.2015.

11:35

Default images

Zbog izuzetno visokih temperatura koje su ugrozile njihova staništa i usmrtile brojne odrasle jedinke, brojne kolonije na su ivici egzistencije, a mladunci se bore za život.

This is the link to our pay pal donation account. Sorry for the inconvenience to those who could not process donations...

Posted by Australian Bat Clinic & Wildlife Trauma Centre on Thursday, April 2, 2015
Kada majka umre, njeni mladunci se često i dalje drže za nju, ali bez odgovarajuće nege ne bi bili u stanju da prežive.

Australijska klinika za slepe miševe odlučila je zato da zbrine ova bespomoćna stvorenja.
Kako su bebe prilično vezane za svoje majke, odvajanje za njih predstavlja veliki stres, pa se osoblje trudi ne samo da ih dobo nahrani, već im pruži i osećaj bezbednosti u novom, improvizovanom domu. Pokazivanje brige i ljubavi prema mladuncima je od ključnog značaja za njihovo preživljavanje. Flašice predstavljaju majčine bradavice, koje u kombinaciji sa malenim ćebadima u koje su bebe ušuškane, čine da se mladunci osećaju sigurno.

Oni će ostati u klinici sve dok ne porastu dovoljno da mogu da budu vraćeni nazad u prirodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: