Kultura

Sreda, 22.08.2012.

13:53

Paskaljevićev film ide u Toronto

Novi film reditelja Gorana Paskaljevića "Kad svane dan“ imaće svetsku premijeru 9. septembra na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu gde će biti prikazan u zvaničnoj selekciji "Velikani filma današnjice".

Izvor: Tanjug

Default images

Paskaljevićev film za koji scenario potpisuje zajedno sa Filipom Davidom, na festivalu u Torontu biće prikazan sa filmovima 12 najboljih svetskih reditelja: uz dobitnika Zlatne palme za film „Ljubav", Mihaela Hanekea, na programu su i najnoviji filmovi Bernarda Bertolučija, Abasa Kiarostamija, Manuela de Oliveire, Kristijana Munđiua, Kim Ki Duka, Majkla Vinterbotoma...

Ove godine na filmskom festivalu u Torontu predstaviće svoja najnovija ostvarenja u trci za Oskara Robert de Niro, Nikol Kidman, Robert Redford, Dastin Hofman, Suzan Sarandon, Uma Turman, Tom Hanks, Nik Nolti, Penelope Kruz i mnoge druge svetske zvezde, najavio je jedan od producenata filma Intermedia Network

U Paskaljevićevoj filmskoj priči o Holokaustu na Starom sajmištu glavnu ulogu, profesora u penziji, koji na jednom od najstrašnijih nacističkih logora otkriva tajnu svog stvarnog porekla, tumači Mustafa Nadarević. U ostalim ulogama su Mira Banjac, Nebojša Glogovac, Olga Odanović, Predrag Ejdus, Nada Šargin, Zafir Hadžimanov i drugi.

Film "Kad svane dan" pretpremijerno se prikazuje u Kragujevcu, a krajem godine je planirana premijera u Beogradu i regionu.

Posle festivala u Torontu film će biti prikazan na festivalima u Njujorku i Vankuveru, otvoriće festival u Solunu i boriće se za nagradu "Zlatni klas“ na festivalu u Valjadolidu, koju je Paskaljević, uz Ingmara Bergmana, osvajao već tri puta do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: