"Karmina Burana" sutra otvara novosadski Youth fair

Izvedbom kantate "Karmina Burana" Karla Orfa sutra će u Novom Sadu biti otvoren Regionalni sajam omladinskog turizma - YOUTH FAIR, koji ove godine beleži svoje četvrto izdanje, a čiji su organizatori Exit tim i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

19:17

Default images
Screenshot

Ova manifestacija koja će na Trgu Slobode i u Katoličkoj porti 7. i 8. jula okupiti veliki broj mladih iz celog sveta, postala je prepoznatljiva i izuzetno cenjena u svetu turizma kao sjajna prilika za promociju turističke ponude zemalja regiona, a ujedno predstavlja i svojevrsni uvod u Exit festival.

"Činjenica da će samo otvaranje YOUTH FAIR-a obeležiti izvedba "Karmine Burane" čini nas izuzetno ponosnim jer već nekoliko godina se priča da bi ta kantata, koja je jedno od najpoznatijih muzičkih dela svih vremena, trebalo da se izvede na otvorenom prostoru i mi smo u tome sada uspeli", rekao je Tanjugu direktor Exit tima, Dušan Kovačević.

Publika će, kako najavljuju organizatori, prvi put pod otvorenim nebom moći da uživa u "Karmini Burani" Karla Orfa u izvođenju Orkestra, Hora i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, u aranžmanu sa izdavačkom kućom "Schott Music" iz Majnca u Nemačkoj.

Kovačević je dodao da organizatori Regionalnog Sajma omladinskog turizma očekuju veliki broj posetilaca, ali i veliki broj predstavnika turističkih organizacija i agencija, te organizatore brojnih festivala iz celog regiona koji će, kako je rekao, imati priliku da se predstave posetiocima iz celog sveta i da ispromovišu svoje programe i priredbe.

"Brojni gosti Exit festivala iz svih krajeva sveta u Novi Sad dolaze ranije upravo zbog YOUTH FAIR-a, što je bio i glavni cilj organizovanja sajma omladinskog turizma, koji treba da ovaj naš region mapira na turističkoj karti sveta kao vodeću destinaciju omladinskog turizma u Evropi i svetu", istakao je Kovačević.

Sajamski - izložbeni deo YOTH FAIR-a, kako je saopšteno iz Exit tima, biće postavljen na Trgu slobode gde će se predstaviti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana, kao i festivali, klubovi, centri za ekstremne sportove i mnoge druge atrakcije koje region nudi mladima.

Kao vrlo bitnu organizatori su najavili i panel diskusiju "Omladinske prestonice Evrope kao model brendiranja destinacije" koja će se održati u SKC „Fabrika“ drugog dana sajma.

Pored izvedbe "Karmine Burane", čiji je početak zakazan za sutra u 21 sat, ovogodišnji Sajam omladinskog turizma obeležiće i nastup jednog od najuspešnijih domaćih bendova S.A.R.S. koji će na centralnom gradskom trgu održati koncert u sredu uveče.

Goste YOUTH FAIR-a na Trgu Slobode očekuje i niz zanimljivih programa kao što su revija atraktivnih pravljenja koktela - "BarmeNS flairtending show 2015", promocija tradicionalnih i savremenih jela lokalne i regionalne vojvođanske kuhinje, u organizaciji studenata gastronomije, dok će u Katoličkoj porti pored prezentacija fantastičnih destinacija i festivala, posetioci moći da uživaju i u nastupu muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, ali i u proizvodima koji su nastali iz radionica mladih umetnika i dizajnera.

Svečano otvaranje četvrtog Regionalnog sajma omladinskog turizma održaće se u Svečanoj Sali Gradske kuće, a tom prilikom prisutnima će se obratiti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Exit tima Dušan Kovačević i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević, a najavljena je mogućnost da će ceremoniji prisustvovati i ministri Rasim Ljajić i Vanja Udovičić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: