Kultura

Ponedeljak, 21.03.2011.

15:54

Salon arhitekture od 24. marta

Salon arhitekture, 33. po redu, pod sloganom “Znaci života: arhitektura oko nas...” odrzaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 24. marta do 30. aprila.

Izvor: B92

Default images

Cilj ove popularne izložbe, jedne od bitnih kulturnih manifestacija Beograda, je da afirmiše kvalitetnu arhitekturu i arhitekte iz zemlje i inostranstva, najvljeno je iz Muzeja.

Atraktivnosti i aktuelnosti Salona doprineće specijalni gost Randić - Turato, arhitektonski tim iz Rijeke, a posetioce očekuje i dinamični prateći program koji sadrži seriju predavanja, prezentacija, manje tematske izlozbe, okrugli sto, simpozijum o memorijalnoj arhitekturi, studentske radionice...Među njima su atraktivni nastup Grupe Škart na otvaranju i tokom trajanja izlozbe, kada će predstaviti svoj rad"Klackalište", poligon neravnoteže sa kojim su predstavljali Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2010. godine.

U programu Salona se takođe izdvaja i gostujuća izlozba "Italijanska moderna arhitekture u Puli 1930-1940, priča o perifernom racionalizmu", kao i okrugli sto i studentska radionica Docomomo Srbija.

Žiri 33. Salona arhitekture u sastavu - Ljiljana Blagojević, Ana Džokić, Dejan Miletić, Jovan Sarić i Goran Vojvodić dodeliće, od radova koji su prosli selekciju, Grand Prix - Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment-istraživanje, publikacije, gost.

Kustoskinja Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustoskinja Odseka za arhitekturu MPU.

Sve detaljnije informacije o programu 33. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: