Kultura

Sreda, 06.02.2013.

13:02

Otvaranje Muzeja nasilja

Autentični javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje prvi put će biti otvoren u obliku jedinstvene umetničke postavke u sredu 6. februara u 19h u galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda.

Izvor: Izvor: seeCULT.org

Default images

Muzej nasilja je javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje, u obliku umetničke postavke i diskusione platforme. Eksponati se pronalazi u medicinskim nalazima, kao krajnjim konsekvencama govora mržnje, stereotipa, predrasuda, diskriminacije i fizičkog nasilja.

Glavne eksponate izložbe u Podroomu čine rendgenski snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama zadobijenim u javnom i privatnom prostoru, koje su posledica diskriminacije, nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, kao i nasilja nad manjinskim i marginalizovanim društvenim grupama.

Izložba će biti otvorena do 22. februara, a realizuje je KulturPark, uz podršku USAID-a, preko Instituta za održive zajednice.

KulturPark je osnovan 2011. godine u Beogradu sa ciljem da kroz pokretanje posebnih programa u kulturi i aktivnog pristupa mladih u kreiranjima kulturnih politika promoviše i afirmiše angazovanu umetnost i kulturu ljudskih prava.

Projekat “Muzej nasilja” najavljen je krajem 2012. godine tribinama u galeriji Podroom KCB-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: