Kultura

Subota, 03.12.2011.

13:43

Beogradska premijera filma The Box

U glavnom programu ovogodišnjeg Festivala autorskog filma 2. decembra u Domu omladine Beograda održana je beogradska premijera filma "The Box" rediteljke Andrijane Stojković.

Izvor: Tanjug

Default images

"The Box" je drama za koju su scenario zajedno radili Stojkovićeva i Slavoljub Stanković, koji je na osnovu scenarija napisao i istoimeni roman).

Pirča je zasnovana na istinitim događajima sa početka devedesetih godina prošlog veka. Junaci su trojica mladića koji se bave rok muzikom, a zarađuju tako što pakuju diplomate koji zbog rata i sankcija odlaze iz Beograda.

Stojković, poznata po nizu odličnih dokumentaraca, kazala je u razgovoru sa novinarima uoči premijere da je u njenom prvom igranom filmu "sve istinito, samo malo pomereno", tako da su pravi događaji iz nekoliko godina u scenariju smešteni u period od šest meseci.

Stanković je zaista bio i roker i panker pa mu, kako je izjavio, nije lako da posmatra ovaj film kao običan gledalac. Na pitanje da li mu se sviđa, odgovorio je da je dobar i neobičan. "Nije onakav kakav bih ja snimio, ali tako i treba da bude. Imao sam poverenja u rediteljku, film je njen izraz i vrlo je zanimljiv", rekao je pisac.

Film je crno-beli, po odluci rediteljke, a ne zbog malog budžeta, kako je saopšteno. Bitan deo filma je muzika koja je obeležila vreme zbivanja. Premijeru je najavio novi singl grupe Autopark nazvan “Mi pomeramo stvari”.

Glavne uloge igraju Ivan Ðorđević, Marko Janketić i Slobodan Negić. Film je učestvovao na više domaćih letnjih festivala, a od 6. decembra biće na redovnom repertoaru u Domu omladine.

Recenziju romana "The Box" možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: