"Spajdermen" ruši sve pred sobom

Film "Čudesni Spajdermen" koji je u Americi počeo da se prikazuje 3. jula, prema prvim podacima sa bioskopskih blagajni zaradio je 35 miliona dolara, što je novi američki rekord u prvom danu prikazivanja.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2012.

17:15

Default images

Prvi podaci iz kompanije Soni o zaradi "Spajdermena", u koje je uvid imao novinar sajta "Dedlajn", pokazuju da je novi nastavak priče o čoveku-pauku po zaradi za više od 7 miliona nadmašio dosadašnjeg šampiona, film "Transformersi" koji je 3. jula 2007. godine u kase bioskopa "ubacio" 27.8 miliona dolara.

Neimenovani izvor iz Sonija rekao je da se radi o "ogromnoj cifri" i dodao da bi naredni dani mogli biti vrlo uzbudljivi, jer bi ukoliko se ovakav trend nastavi, "Čudesni Spajdermen" mogao i nakon prve sedmice prikazivanja da obori rekord u zaradi. U međuvremenu su do javnosti stigle procene i ostalih filmskih studija koji su zaradu procenili na nešto manji iznos (32 miliona dolara), ali je i ta cifra do sada najveća u istoriji američke kinematografije nakon prvog dana prikazivanja.

Film "Čudesni Spajdermen" u kome Pitera Parkera glumi Endrju Garfild, a Ema Stoun tumači ulogu Gven Stejsi, svoj bioskopski život je istog dana (3. jula) počeo i u Engleskoj. Već je planiran i nastavak filma koji bio u bioskope trebalo da stigne u maju 2014. godine, a Endrju Garfild je nedavno izjavio da bi sa zadovoljstvom ponovo igrao u novom filmu.

Film "Čudesni Spajdermen" premijeru u Srbiji će imati 11. jula, a nakon toga će se naći na redovnom repertoaru bioskopa u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: