Večeras otvaranje 41. Sofesta

Filmski festival u Sopotu - 41. Sofest svečano će biti otvoren večeras uličnim defileom u čast 30. godišnjice kultnog srpskog filma "Maratonci trče počasni krug".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2012.

08:12

Default images

Svečanu uličnu povorku predvodiće scenarista i reditelj filma, Dušan Kovačević i Slobodan Šijan, koji će se voziti u oldtajmeru sličnom onom iz filma. Oni će festival proglasiti otvorenim a potom će film biti prikazan na specijalnoj projekciji u otvorenom bioskopu u Sopotu.

Otvaranje će upotpuniti i višestruki pobednik Dragačevskog sabora "Dejan Petrović big bend", koji će svirati muziku iz filma "Maratonci trče počasni krug" koju je komponovao Zoran Simjanović, kao i druge poznate numere filmske muzike.

Ceremoniju otvaranja 41. Sofesta ispred Centra za kulturu u Sopotu šira publika će moći da gleda u direktnom prenosu na TV Studio B.

Ovogodišnji festival trajaće do petka 6. jula kada će biti i proglašenje pobednika. Za nagrade će se takmičiti 12 dugometražnih igranih filmova domaće produkcije nastalih između dva festivala. Prvi takmičarski film "Smrt čoveka na Balkanu" scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića biće prikazan večeras.



Narednih festivalskih večeri za brojne nagrade 41. Sofesta takmičiće se filmovi iz najnovije produkcije - "Žućko - priča o Radivoju Koraću" reditelja i scenariste Gordana Matića", "Zverinjak" Marka Novakovića, "Doktor Rej i đavoli" Dinka Tucakovića, "Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" reditelja Bojana Vuletića, "Parada" Srđana Dragojevića, "Crna Zorica" Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus.

U takmičarskom programu su i novi film Zdravka Šotre "Šesir profesora Vujića", "Ustanička ulica" Miroslava Terzića, "Klip" Maje Miloš, "Narcis i eho" Saše Radojevića i "Jelena, Katarina, Marija" Nikite Milivojevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: