Utorak, 08.10.2019.

17:00

Erdogan ide kod Trampa 13. novembra

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će se sastati s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom 13. novembra u Beloj kući.

Izvor: Beta

Erdogan ide kod Trampa 13. novembra
EPA-EFE/ STR

Tramp je na Tviteru najavio Erdoganovu posetu, dan pošto je predsednik SAD upozorio Tursku da će biti "u velikom problemu" ako bilo koji član američke misije u Siriji bude povređen u vojnoj operaciji koju Ankara namerava da pokrene protiv kurdskih boraca, saveznika Vašingtona u borbi protiv ekstremista Islamske države.

Bela kuća je nedavno objavila plan o povlačenju američkih vojnika iz severne Sirije.

U današnjim tvitovima Tramp je branio Tursku, navodeći da je ta zemlja veliki trgovinski partner SAD i da je oslobodila američkog sveštenika Endrua Bransona, osuđenog po optužbi za pomaganje teroristima.

Tramp je danas rekao i da je Turska članica NATO "koja ispunjava svoje obaveze".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: