Srbija

Sreda, 15.08.2018.

14:43

Forma Ideale kupila firmu iz stečaja, mogli i za milion EUR manje

Kompanija Forma Ideale iz Kragujevca kupila je fabriku Metal sistemi koja je do 2015. godine i pokretanja stečajnog postupka proizvodila lance i procesnu opremu

Izvor: Pressek

Forma Ideale kupila firmu iz stečaja, mogli i za milion EUR manje
Foto: Thinkstock

Fabrika je prodata po početnoj ceni od 4,7 miliona evra na prvoj licitaciji, piše sajt Pressek.

Forma Ideale je jedan od najpoznatijih proizvođača nameštaja u zemlji, a Metal sisteme je kupila kao pravno lice. To znači da je kupila kompletno preduzeće, a ne samo pojedine delove ili opremu, kako se najčešće prodaju firme u stečaju.

Iako je kompanija Forma Ideale bila jedini zainteresovani kupac, nije čekala drugu ili treću licitaciju, kada su cene po pravilu mnogo manje, a u ovom slučaju procenjuje se da bi bili manje i za milion evra.

Pretpostavlja se da će Forma Ideale kupljene pogone i poslovni prostor na lokaciji nekadašnje fabrike „Filip Kljajić“ i onaj u krugu Zastave da pretvori u magacine i izložbene salone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: