Ponedeljak, 07.07.2014.

15:54

Jak zemljotres pogodio Meksiko

Zemljotres magnitude 6,9 uzdrmao je pacifičku obalu i veliki deo južnog Meksika i Srednje Amerike.

Izvor: Beta

Default images

Prema prvim izveštajima najmanje dve osobe do sada su stradale, dok je više desetina kuća uništeno u Gvatemali.

Američki geološki zavod saopštio je da je zemljotres pogodio obalu Tihog okeana kod Puerto Madera, u blizini granice Gvatemale, 37 kilometara ispod površine zemlje. Dve osobe su poginule u San Markosu u Gvatemali, kada su se njihove kuće srušile.

U toj oblasti, u blizini granice s Meksikom, uništeno je najmanje 30 kuća, pokrenuta su kližišta i oboreni su električni vodovi, zbog čega je prekinuto i snabdevanje strujom u nekim delovima zemlje, navele su vlasti Gvatemale.

U meksičkom gradu Chapasu veliki broj ljudi, posle snažnog zemljotresa, u panici je izleteo na ulice, a radnici Crvenog krsta pružaju pomoć uplašenom stanovništvu.

Zemljotres se osetio širom južnog Meksika i čak do prestonice, ali za sada vlasti te zemlje nisu objavile preciznije podatke o povređenima niti šteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: