Utorak, 11.07.2017.

13:08

Izetbegović pozvao Srbe da ne negiraju "genocid"

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je Srbe da, kako je rekao, prestanu da negiraju "genocid" u Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Izetbegović pozvao Srbe da ne negiraju
Foto: Tanjug, arhiva

On je poručio da to treba da učine radi bolje budućnosti.

Onima koji, kako je rekao, prete otcepljenjem i onima koji odlikuju ratne zločince poručio je da do podele BiH nikada neće doći.

Izetbegović je rekao da nasilje kojem su bili izloženi nalaže da preziru nasilje kao što ga i preziru.

Dobro je što je tako jer bi osveta vodila u začarani krug iz kojeg je nemoguće izaći, kazao je Izetbegović.

On je rekao da su sudovi presudili da je reč o genocidu te da je "jezivo iskustvo Srebrenice" postavilo brojna pitanja na koja se mora odgovoriti.

Istakao je da je važno pomirenje, koje je potrebno svima.

"Pomirenje i pravda se moraju graditi na istini, a ne na provokacijama i negiranju genocida, jer pomirenja neće biti dok u potpunosti ne bude poražena izopačena ideologija", naveo je Izebegovića na komemoraciji povodom 22. godišnjice od zločina u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: