Rusi skenirali Vučićev govor: O Rusiji, Kini i NATO

Ruska državna agencija TAS osvrnula se na smenu na čelu države Srbije uz fokus na detalje govora novog predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

14:06

Rusi skenirali Vučićev govor: O Rusiji, Kini i NATO
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako se navodi na početku teksta, Vučić je rekao da će "Srbija uvek održavati prijateljske odnose sa Rusijom, uprkos spoljnim pritiscima".

"Proteklih godina, uspeli smo da postignemo mnogo u odnosima i sa ruskim narodom i sa njihovim liderima", rekao je Vučić i dodao da će razvijati prijateljske odnose i sa Kinom, ističe TAS.

U nastavku teksta, ruska agencija ističe da je Vučić u svom govoru posle zakletve rekao da je Srbija odlučna u tome da nastavi sa politikom vojne neutralnosti.

"Ne želimo da ulazimo u vojne paktove i alijanse. Želimo da imamo sopstvenu vojsku, dovoljno jaku da se odbranimo. Mi ćemo nastaviti sa politikom nezavisnosti, kao i da održavamo odnose sa partnerima", prenosi TAS Vučićeve reči.

Takođe, agencija dodaje da je i dan pre stupanja na novu dužnost bivši premijer rekao da Srbija nema nameru da ulazi u NATO, da investira u novu vojnu opremu i kupuje od Rusije, ali da je istovremeno "istakao važnost evropskog puta za Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: