Janković: Odgovoriću Čanku, ali pred građanima

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je da će "sa zadovoljstvom" odgovarati na sva pitanja koje mu je javno uputio Nenad Čanak.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

15:31

Janković: Odgovoriću Čanku, ali pred građanima
Foto: Tanjug

Ipak, kako kaže, to će uraditi "pred građanima Srbije, a ne pred bilo kojom partijom".

"Sa zadovoljstvom ću ponoviti svoje stavove ili odgovarati na pitanja o svim temama koje je pomenuo gospodin Čanak, i svim drugim, ali pred građanima Srbije a ne pred bilo kojom partijom", naveo je Janković u saopštenju koje je pokret Apel 100 dostavio agenciji Beta.

Zaštitnik građana u ostavci je dodao i da ga "čudi" javni poziv lidera LSV-a, jer je, kako je rekao, sa Čankom već razgovarao o pomenutim temama.

"Predsednik Srbije odgovara građanima koji ga biraju, a ne strankama, bez obzira na to da li ga podržavaju ili ne. Odgovore na pitanja gospodina Čanka, ali i na ostala, građani će uskoro moći da pročitaju na internet stranici Saše Jankovića", dodaje se u saopštenju.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak pozvao je u petak buduće predsedničke kandidate opozicije Sašu Jankoviću i Vuka Jeremića na "sastanak o budućnosti Srbije".

Ta stranka je navela da očekuje od Jankovića i Jeremića da iznesu stav da li prihvataju inicijativu da se onemogući prodaja obradive zemlje strancima, da li bi Srbija trebalo da bude regionalizovana država, šta misle o autonomiji Vojvodine, podržavaju li briselski dijalog, prihvataju li međunarodno priznate granice BiH.

LSV od dvojice kandidata očekuje i da čuje prihvataju li stav da Srbija mora da se suoči sa ratnom prošlošću, kakav im je stav o EU i NATO, kao i da li su saglasni sa stavom da u novom ustavu piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta.

Iz Info službe Vuka Jeremića povodom poziva LSV na sastanak nešto ranije su rekli da je "dobra ideja" svaki razgovor o tome kako da se promeni sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: