Italija: Školski autobus udario u stub, 16 poginulih FOTO

Najmanje 16 osoba poginulo je kada je školski autobus mađarskih registarskih tablica udario u stub na auto-putu na severu Italije i zapalio se.

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

08:16

Italija: Školski autobus udario u stub, 16 poginulih FOTO
Foto: Tanjug

Oko 36 povređenih je prebačeno u bolnicu u Veroni, a zvaničnici strahuju da bi broj nastradalih mogao biti veći.

U autobusu su bili učenici iz Mađarske stari između 14 i 18 godina. Među žrtvama bi mogli da budu i francuski vozač sa porodicom, prenosi italijanska agencija navodeći da su se deca vraćala iz Francuske gde su bili na ekskurziji.

U autobusu je bilo oko 50 putnika, prenosi Korijere dela Sera. Italijanska agencija Ansa navela je da je jedan broj đaka ispao iz autobusa kada je naleteo na stub, a neki su bili zarobljeni u olupini kada se zapalila.
Foto: Tanjug
Prema navodima Anse, stanje deset povređenih je teško.

"Jedan putnik je u komi i u životnoj je opasnosti", izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na konferenciji za novinare u Budimpešti.

On je kazao da je vozač autobusa izgubio kontrolu, a da istražitelji nisu pronašli tragove kočenja.
Foto: Tanjug
Sijarto je rekao i da ima informaciju da je ukupno bilo 54 putnika, među kojima dve odrasle osobe, kao i dva strana vozača, ali da iz za sada nepoznatih razloga veruje da je bilo i više putnika, navodi AP.

Načelnik italijanske policije Đirolamo Lakvaniti rekao je da u incidentu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo i da nije jasno zašto je autobus udario u stub.

Državni radio RAI preneo je da je slovenski vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovoljno brzo.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: