Novi snimak sa "Ataturka": Razneo se među putnicima VIDEO

Broj stradalih u napadu na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu popeo se na 41, dok je ranjeno 239 ljudi, saopštili su turski zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

14:23

Novi snimak sa
Screenshot

Snimak sa nadzorne kamere koji je objavljen danas prikazuje užas koji se odvijao na turskom aerodromu.

Na video snimku se vidi kako bombaš samoubica aktivira eksploziv među grupom ljudi. Nakon što je odjeknula eksplozija nastaje velika panika i ljudi jure prema izlazima.

Zasad je poznato da je među žrtvama najmanje 23 turskih državljana, kao i najmanje deset stranaca i tri osobe sa dvojnim državljanstvom.

Kako je ranije saopštio srpski konzul Zoran Marković, među poginulima i povređenima u terorističkom napadu na aerodrom u Istanbulu nema srpskih državljana.

Turski zvaničnici su saopštili da je među poginulima pet osoba iz Saudijske Arabije, dve iz Iraka, i po jedna iz Tunisa, Uzbekistana, Kine, Irana, Ukrajine i Jordana.

Trojica bombaše samoubica su najpre vatrenim oružjem pucali u putnike, a potom aktivirali eksplozivne pojase. Teroristički napad se dogodio na terminalu za međunarodne dolaske.

Svedoci - „Pucao je na svakoga ko je bio ispred njega. Bio je sav u crnom. Lice mu nije bilo maskirano. Bio sam na 50 metara od njega“, kaže 77-godišnji Južnoafrikanac Pol Ros.

Teroristički napad na najvećem aerodromu u Turskoj glavna je vest u svetu, ali i tema na društvenim mrežama gde se najviše šeruje jedna potresna fotografija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: