Petak, 10.06.2016.

07:16

Obama zvanično uz Hilari; Tramp: Hoće još četiri godine

Predsednik SAD Barak Obama zvanično je podržao Hilari Klinton kao kandidata Demokratske partije pred izbore za Belu kuću 8. novembra, javlja BBC.

Izvor: B92

Obama zvanično uz Hilari; Tramp: Hoće još četiri godine
Foto: GettyImages

Kako navode, Obama je podržao Klintonovu nakon sastanka sa njenim rivalom iz tabora demokrata Bernijem Sandersom.

U video snimku koji je bivša državna sekretarka i prva dama SAD tvitovala Obama govori kako je ona možda najkvalifikovanija osoba „ikada“ za ulogu predsednika.

Obama i Klintonova će tako uskoro zajedno krenuti u kampanju.

„Želim da vi koji ste uz mene od početka ovog neverovatnog putovanja budete prvi koji ćete znati da sam ja uz nju. Spreman sam i ne mogu da dočekam da krenemo u kampanju“, kaže Obama na snimku.

Kako kaže, sekretarka Klinton i senator Sanders su možda bili rivali tokom ovih izbora u stranci, ali su oboje patriote koje vole svoju zemlju i imaju viziju Amerike u koju želimo da verujemo. Inače, Obama i Klintonova kandidovali su se jedno protiv drugog u trci za nominaciju demokrata 2008. godine i Obama je Hilari kasnije postavio za državnu sekretarku.

Nakon što ju je Obama podržao Klintonova je za Rojters izjavila da joj to znači „najviše na svetu“.

„Velika je radost i čast što smo predsednik Obama i ja tokom godina prešli put od žestokih suparnika do iskrenih prijatelja“, izjavila je ona.

Naravno, oglasio se i kandidat republikanaca Donald Tramp koji je tvitovao da Obamina podrška Hilari znači da želi „još četiri godine Obame, što ne želi niko“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: