Janković: MUP jedini treba da se izvini

Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je, povodom konferencije premijera Vučića, da jedini ko ima razloga da se izvini zbog događaja u Savamali jeste MUP.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 11.05.2016.

21:07

Janković: MUP jedini treba da se izvini

"Jedini ko ima razloga da se izvini jeste MUP - građanima, zbog toga što ih je 25. aprila od 2 do 4 časa ujutro, u beogradskoj Savamali, mimo zakona i svoje dužnosti ostavilo na cedilu, na milost i nemilost ljudima pod fantomkama i bagerima", piše u saopštenju ombudsmana.

Janković podseća na svoj Izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, i navodi da ga treba najpre pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži.

"Sve drugo je skretanje pažnje sa tog događaja od ogromnog javnog interesa i Zaštitnik građana u tom skretanju pažnje neće učestovati", piše u saopštenju.

Premijer Vučić je na pres konferenciji demantovao ranije navode Jankovića da je prisluškivan, i dodao da će, ako neko slučajno pokaže dokaze da je prisluškivan razgovor Jankovića i šefa gradske policije Veselina Milića, kompletne bezbednosne strukture biti smenjene.

Srpska napredna stranka zamolila je zaštitnika građana Sašu Jankovića da konkretno kaže da li je rekao da je prisluškivan, ili nije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: