Navijači prete: Pustite Morinu ili neredi u Tirani

Ekstremističke navijačke grupe u Albaniji zatražile su danas oslobađanje Ismailja Morine, koji je na utakmici Srbija - Albanija pustio dron.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

17:16

Default images
screenshot

U suprotnom, kako tvrde, izazvaće nerede u Tirani.

Zahtev i pretnja upućeni su elektronskom poštom albanskim medijima, a oslobađanje Morine, poznatijeg kao Balista, očekuju do 18 sati danas po podne.

Sa Morinom su, kako je saopšteno ranije danas, uhapšene još tri osobe koje su bile sa njim u automobilu, u kojem je pronađeno oružje.

Portal Njuz 24 objavio je da je albansko Ministarstvo upoznato sa ovim pretnjama i da se "slučaj istražuje".

Inače, ekstremističke grupe u tim mejlovima Srbe nazivaju pogrdnim nazivom "Škije", a u jednom od njih su potpisani kao "pripadnici gerile iz Tirane".

Oni navode da im je žao što je njihov brat Balista uhapšen i to tumače kao "malverzaciju antialbanskih krugova, srpske UDBE, Duke, Rame i mnogih drugih".

"Stavljamo do znanja državnoj policiji, Samiru Tahiriju, Ediju Rami, Armandu Duki da ćemo srpskoj reprezentaciji, našem doživotnom neprijatelju, prirediti veličanstven doček, kakav i zaslužuju naši neprijatelji. Koliko god da mislite da ste preduzeli dovoljne mere za današnji doček Škija, danas će svet videti da smo mi Albanci i da niko ne može da nas gazi", navedeno je u mejlu, uz parolu ,"Samo etnička Albanija, samo velika Albanija. Smrt ili sloboda, crvene brigade".

"Ismail Morina je uhapšen u noći između utorka i srede u Tirani zbog ilegalnog posedovanja pištolja 'zastava' i šest metaka", saopštila je albanska policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: