"Srbin spremao teroristički napad"

Ministar policije Kosova Skender Hiseni je izjavio da je Srbin uhapšen u Prištini sa 13 kilograma eksploziva imao "jasne namere da izvrši teroristički napad".

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

13:58

Default images

Na vanrednoj konferenciji za medije Hiseni je rekao da je vozilom upravljao državljanin Srbije, rođen 1968. godine sa inicijalima S.G., kod koga je, u automobilu "reno klio" beogradske registracije, pronađeno oko 13 kilograma materijala za izradu eksploziva.

"Ne možemo da govorimo o detaljima istrage, ali će se njegova biografija do kraja otkriti. U našem je interesu da se ovaj slučaj ispita do kraja, uprkos složenosti", rekao je ministar.

Agencija Beta saznaje da se uhapšeni zove Slobodan Gavrić, da je iz Raške i da je veterinar po profesiji.

Upitan da li se na rasvetljavanju slučaja sarađuje s nadležnima u Srbiji, Hiseni je rekao da čine takve napore.

"Uprkos eventualnim smetnjama, mi činimo napore da sarađujemo u ovom slučaju i drugim slučajevima sa susedima. Kriminal je internacionalni fenomen", rekao je Hiseni.

Policijska saradnja institucija Kosova i Srbije se odvija preko Euleksa.

Eksploziv koji je pronađen u vozilu "reno kilo" beogradskih registarskih tablica trebalo je da bude iskorišćen u terorističkom napadu na Katoličku katedralu u Prištini, javili su danas prištinski mediji.

Napad je planiran za danas, na drugi dan proslave Božića po Gregorijanskom kalendaru, piše portal koha.net.

Pored eksploziva, u vozilu su pronađene i detaljne karte Prištine.

Policija Kosova sinoć je ispred američke ambasade u Prištini, u naselju Dragodan, zaustavila vozila s beogradskim registracijama zbog sumnje da u njemu ima eksploziva.

To naselje je sedište najvećeg broja diplomatskih i konzularnih predstavništava na Kosovu.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani je danas rekao da je policija imala obaveštajne podatke o vozilu u kom se nalazio eksploziv, da je pratila njegovo kretanje i uhapsila vozača.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je predstavnike susednih država da sarađuju u istrazi sprečenog terorističkog napada u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: